*

Tatu Huuskonen Puhun totuudesta niin kuin sen itse ymmärrän

Anna lapselle lahjaksi rokotteeton lapsuus

Olen saanut koko suomalaisen terveydenhuolto-ohjelman mukaiset rokotteet ja muutaman ekstran. On aihetta epäillä että osa näistä rokotteista olisi aiheuttanut komplikaatioita. Komplikaatioista merkittävimpänä pidän vuonna 2010 alkannutta, narkolepsian kaltaista unisairautta.

Tämän lisäksi olen ajautunut mielisairaalakierteeseen, ja on syytä epäillä että rokotteilla olisi tekemistä tämän kanssa. Älykkyysosamääräni on huomattavasti alhaisempi kuin mitä 19 vuotiaana, silloin kun sain intin pällikokeesta 9 ja jäi vielä minuutteja aikaa ihmetellä muiden hitautta. Toki mielisairauden teoreettinen malli sisältää ajatuksen kognition alenemasta. Oma kokemus oli että ensiksi meni äly, vintti pimeni vasta paljon myöhemmin.

Näkyvin rokotteesta seurannut haitta - minulla ja muilla - joka on helppo todentaa on mydriasis, eli sairaus johon kuuluu muun muassa pysyvästi laajentuneet silmäterät, ja muun muassa refleksien epäsymmetrisyyttä.

Olen joutunut elämässäni sivustakatsojaksi. Joudun katsomaan kun Suomi ja maailma tekee samankaltaisia virheitä uudestaan ja mikään tämän murtava ajatus ei ota tuulta alleen. Ei ole vaikeaa johtaa rokotteiden haitallisuutta niiden ainesosista. Ei ole myöskää vaikeaa nähdä valtavirtamedian propagandistista tarkoitusta suhteessa totuuteen.

Vuoden 2009-2010 H1N1-rokotetut on helppo tunnistaa nimenomaan silmistä (ja myös kielestä). Nämä nähtyään ja oivallettuaan yhteys rokotteeseen on helppo johtaa ajatus rokotteesta aivovaurion aiheuttavan agenttina.

Kansalaiset: opiskelkaa rokotteista löytyvä materiaali! Esimerkiksi HPV-rokote joka annettaan Suomessa tytöille kolmena kappaleena on esimerkki rokotteesta jossa ketunhäntä on liiankin selvästi nähtävissä. Miksi tämä enimmäkseen haitattomaan sairauteen annettava rokote vaatisi kaksi vahvistetta kun vakavammat sairaudet väitetysti immunisoituvat yhdellä?

Oma epäilyni on että nykyaikaisissa rokotteissa on komponentteja joilla elimistön kyky nostaa kuumetta katoaa: syntyy vaikutelma siitä että olisi syntynyt immunisaatio. Toisaalta kaikissa nykyaikaisissa rokotteissa (mukaan lukien H1N1 rokotteessa oli, mutta sitä ei annettu) on ajatus 'vahvikkeesta' joka annettaan verrattain nopeasti ensimmäisen rokotteen jälkeen. Kuka meitä oikein naruttaa?

Tänään on Kansainvälinen tyttöjen päivä. Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tätä päivää kuin antaa lapselle rokotteeton lapsuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tässäpä vaihtoehtoinen blogiteksti:
Anna lapselle ne rokotteet joita parhaat asiantuntijat suosittelevat annettavaksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Pitääkö perheen kaikki lapset rokottaa?"
"Ei, ainoastaan ne jotka haluatte säästää."

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen

Suosittelen vilpittömästi tutustumaan rokotteiden ainesosalistoihin. Tämän lisäksi suosittelen käyttämään sitä kuuluisaa omaa järkeä. Maailma on rakennettu sosiopaatin logiikalla ja jokainen joka on naiivi ei voi uskoa tätä ennen kuin "näkee". Platonin luolavertaus lienee tuttu.

Kapteeni käskee: "Rokota lapsesi ja itsesi." Yhteiskunnan idis on olennaisesti sama.

Havahdu jo!

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Ei se ainesosalista kerro mitään, kun pitäisi osata arvioida millaisia biologisia vaikutuksia käytetyillä aineilla ja erityisesti määrillä on. Ei ole sellaista ainetta joka aiheuttaisi havaittavaa haittaa millä tahansa määrällä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Suosittelen hakeutumaan lääketieteelliseen koulutukseen, jotta osaa suhteuttaa rokotteiden ainesosalistojen merkityksen asiayhteyteen ja tulkita sitä oikein sillä kuuluisalla omalla järjellä. Jos puhutaan nimenomaan lastentaudeista, on asialle eduksi hankkia kokemusta lastenlääkärin työstä ja varsinkin sellaisista potilastapauksista, joissa nähdään rokotuksella ehkäistävän sairauden luonnollinen kulku.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Mikähän olisi Suomen väkiluku, ellei olisi koskaan käytetty mitään rokotteita. Minä en osaa vastata, kysyn vaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ihmiset ovat yksilöitä. Vaikka rokotteet olisivat vaarattomia useimmille, ne eivät ole vaarattomia kaikille. Tämän tunnustamisen ei pitäisi olla liian vaikeaa kenellekään, jolla ei ole uskonnollisen kiihkeää rokotemyönteistä asennetta tai muuten kritiikitöntä "virallisen totuuden palvomisen" asennetta.

Viime vuosina on alettu tietää ja tunnustaa esimerkiksi suoliston toiminnan merkitystä hermotoiminnalle.

Kannattaa katsoa vaikkapa tämä videoklippi:

Dr Natasha Campbell-McBride

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Vaikka rokotteet olisivat vaarattomia useimmille, ne eivät ole vaarattomia kaikille.»

Vaikka paiserutto olisi vaaraton useimmille (sanotaan vaikkapa 51 % selviää hengissä), se ei ole vaaraton kaikille (49 % kuolee). Kannattaako tällöin käyttää ruttolääkettä, joka on vaaraton useimmille (99 % selviää), mutta ei vaaraton kaikille (1 % kuolee)?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Voi kun näppärää, onneksi olkoon!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #9

Janne Kejo osallistuu näppärästi niiden blogien keskusteluihin, joissa annetaan myös eri mieltä oleville suunvuoro. Omissa kommentoinnin kieltävissä blogikirjoituksissaan hän näyttää noudattavan pohjois-korealaista keskustelukulttuuria, jossa on vain yksi totuus ja muita näkemyksiä ei suvaita. Onneksi ei ole vielä siinä asemassa, että eri mieltä olevat teloitettaisiin ilmatorjuntatykillä.

Teki hän sentään yhden poikkeuksen, Kim Jong-unin maatilavierailusta kertovaan kirjoitukseen sai antaa kommentteja, Kejon ilmeisesti ajatellessa, että kommentoijat voisivat antaa innoissaan suitsutusta tälle tyhjänpäiväiselle vierailulle ja siitä kertovalle jutulle :)

Kejon suoltamia propagandakirjoituksia, joissa kommentointi ja eriävät näkemykset on estetty, ei Uuden Suomen Puheenvuoron pitäisi julkaista. Ovat mielestäni kaikkien niiden ideaalien vastaisia, joita edesmenneellä Niklas Herlinillä oli mielessään, kun hän kymmenen vuotta sitten perusti Uuden Suomen verkkolehden Puheenvuoroineen.

Tiedän, ettei kuulu tämän kirjoituksen aiheeseen, mutta Kejon blogiinhan ei voi kommentoida.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Itse asiassa tästä oli mielenkiintoinen artikkeli pari päivää sitten BBC:ssä. Toisin kuin ennen, nyt koulutetut äidit länsimaissa kieltäytyvät rokottamasta lapsiaan, eivät ne tietämättömät. Siihen on syy: Rokotteiden sivuvaikutukset ja aineet, joita rokotteissa käytetään, ja lääketeollisuus, jonka tarkoituksena on tahkoa voittoja. -Kehitysmaissa taas koulutetut äidit rokottavat lapsensa. Nykyisin on niin paljon informaatiota saatavilla netissä, suosittelen tutustumaan.
http://www.bbc.com/news/health-41280113

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Maapallon suurin ongelma eli liikakansoitus saadaan kuriin ja väkiluku saadaan laskuun kun lapset jätetään rokottamatta.

Rokottamattomuus saattaa pelastaa ihmiskunnan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kehitysmaissa hankitaan paljon lapsia sen takia, että lapset ovat ainoa vanhuuden turva vanhemmille, ja moni lapsi kuolee ennen kuin vanhempi on vanhus.

Paras tapa alentaa syntyvyyttä on ottaa käyttöön toimiva sosiaaliturvajärjestelmä, jossa ihmiset eivät ole taloudellisesti riippuvaisia omista biologisista lapsistaan ja jossa työttömistä ja omistamattomistakin pidetään huoli niin etteivät kuole nälkään ja sairauksiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kunnioita isääsi ja äitiäsi eli neljäs käsky Raamatussa on heijastuma tuosta ajatuksesta, että sukupolvien ketjussa lapset aina vuorollaan hoitavat vanhempansa hautaan asti.

Paras tapa alentaa syntyvyyttä on syntyvyydensäännöstely eli raskauden ehkäisy.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #12

Ja sitten ei ole niitä lapsia, jotka vanhemmistaan huolehtisivat...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Sitten on se toimiva sosiaaliturvajärjestelmä vielä jäljellä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Olipas taas höpöä tekstiä. Nyt on havaittavissa, miten vanhat kuolleeksi oletetut kansantaudit palaavat, kun salaliitoteorioihin uskovat jättävät itsensä ja lapsensa rokottamatta. Lähiaikoina otan firman kustantaman, kausitautia vastustavan piikin (en ole mielestäni radikaalisti höpsähtänyt, vaikka olen aina ottanut rokotteet vastaan. Viimeksi jäykkäkouristusrokotteen vahvistuksen).

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hitsi? Meittit kaikki rokotettiin jo mukulana koko isoikäpolvi.Joka ainoa rokotus annettiin minkä terv.viranomaiset oli katsonut parhaaksi ja mitä maailmalla asiantuntijat oli katsonut tarpeelliseksi.

-Sokeripalaan poliorokotus koko kansalle.
Hävisi polio,isorokko,tuberkuloosi,verenmyrkytykset (jäykkäkouristuspiikki).
Nythän ne on tullut taas matkailun myötä takaisin.
Yli 100v on ennätysmäärä.Eläkepommit vain elää yhä vanhemmaksi. Miksiköhän?

Jokainenhan voi valita miten parhaaksi katsoo.Omalla riskillä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kannattaa konsultoida pätevää lastentautien erikoislääkäriä ennen kuin jättää omat lapsensa suojattomiksi. Sairaudet, joita rokotteilla estetään, eivät ole leikin asia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Jos luulee olevansa fiksumpi kuin asiantuntijat, kannattaa varmasti vaihtaa työpaikkaa. Netissä on paljon viheltäjiä jotka peruskoulupohjalta haastavat vuosikymmeniä erikoistuneita huippututkijoita ja kiistämättömiä tutkimuksia . Mutulla pärjää kuka tahansa pellervo. Mitä neroja maailma on menettänytkään kun näitä pellervoja ei ole noteerattu tiedemaailmassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juurikin noin.
Toiset "viheltäjät " on kasviruokaa lapsillekkin tarjoavat.
Kasvava lapsi tarvitsee kaikkia ruokaympyrässä olevia ruokia .Ei pelkästään pupunruokaa. Joka ruoka aineella on oma tehtävänsä kasvavan lapsen kehossa.
Lihalla,kalalla,vihanneksilla,viljalla ,hedelmillä,maitotuotteilla.
Kuten myös meille aikuisille.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

No ei se aivan noinkaan ole. Kasvava lapsi tarvitsee monipuolisesti ravintoa mutta on aivan mahdollista tehdä kasvavalle lapselle riittävä ruokavalio ilman esim. maitotuotteita, punaista lihaa tai hedelmiä. Onhan maailmassa vaikka kuinka paljon terveitä lapsia jotka eivät syö ollenkaan tiettyjä ruoka-aineita. Joko allergian tai saatavuuden vuoksi. Ei meillä täällä kotimaassammekaan aina ole ollut hedelmiä saatavilla vuoden ympäri. Maitotuotteet yleensäkin ovat monissa osissaa maailmaa harvinainen näky ruokapöydässä.

Kun taas ilman tarvittavia rokotteita väestön keskuudessa alkaa esiintymään sairauksia jotka ovat poistuneet jo vuosia takaperin, kiitos rokotteiden.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

No jos sen paremmin tiedät kuin lastenlääkärit niin kai se niin on.
Meillä on ennen saatu vitamiinit juureksista ja perunasta. Rautaa rautapadoissa tehdyistä ruuista. Mitäs se vauva ensimmäiseksi juo? Äidinmaitoa.
Allergioita ei ennen ollut kuten nyt. Käsidesit bakteereita tappavat aineet oli kotikeittiöissä tuntematonta ja käytössä vain sairaaloissa.

Mukulat söi multaisia porkkanoita suoraan pellosta. Eikä niitä pidetty bakteereilta suojassa missään kuplassa.

Ylppö jo sanoi aikanaan vanhemmille jonka lapsi oli usein sairaana: Lapselta puuttuu täysin vastustuskyky koska koti ja ympäristö oli liian puhdas.

JK.Mistähän johtuu se ettei maatiloilla olevilla lapsilla esiinny juurikaan allergioita?
Kotieläimet on yksi syy siihen ja liekö siellä käsideseillä /bakteereita tappavilla puhdistusaineilla kotioloissa kovinkaan on käyttöä.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

No, maailma nyt vain sattuu olemaan suurempi kuin Suomi ja terveitä lapsia kasvaa ympäri maailman ilman että ruokavalio koostuu jokaisesta mainitsemastasi ruoasta. Ei sinänsä, mitä monipuolisempi ravinto niin sitä parempi kasvualusta. En missään nimessä sitä kiellä. Mutta jos lapsen ruokavaliosta puuttuu vaikka kala ja hedelmät ei se ole millään tasolla verrannollinen vajavaiseen tai puuttuvaan rokotustaustaan.

En siis kiellä etteikö olisi helpompi saada tarvittavat ravintoaineet jos koko ruokaympyrän kirjo on käytettävissä, mutta ei se myöskään mitenkään pakollista ole. Pelkkä kasvisruoka on kyllä kasvavalle lapselle haasteellinen enkä usko asiantuntijoiden sitä suosittelevan. On myöskin hyvä meidän ihmisten opetella arvostamaan erilaisia ruokia ja tässä mielessä lapsen ruokavalio kannattaa myös pitää laajana.

Mutta nykypäivän marketeissa on valinnanvaraa niin paljon, että myös kasvavalle lapselle löytyy useita eri ruokavalio vaihtoehtoja jotka kaikki ovat yhtä hyviä.

Jos näin rinnastetaan, niin rokottamatta jättäminen olisi ehkä samankaltainen laiminlyönti kuin kasvavan lapsen pakottaminen syömään pelkästään kypsentämätöntä kasvisruokaa vajaalla proteiinin annostuksella.

Tuo allergia menee jo vähän ohi aiheen mutta sen suhteen ollaan samoilla linjoilla. Liian steriili ympäristö ilmeisesti haittaa immuunipuolustuksen kehitystä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Mutta nykypäivän marketeissa on valinnanvaraa niin paljon, että myös kasvavalle lapselle löytyy useita eri ruokavalio vaihtoehtoja jotka kaikki ovat yhtä hyviä.

Vain jos ruuat tekee itse. Ei teollinen ruoka eikä valmisruuat.
Yle/Areena :Prisma oli viimeviikolla hyvä ohjelma Ruuasta, joka olisi syytä useammankin katsoa.
(Itse alan ammattilaisena työurani tehneenä avasi paljon minunkin silmiäni asioista jota en ennen tiennyt.)
Ruoka/sairaudet ja syyt .

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala Vastaus kommenttiin #24

Niin, tietenkin prosessointi tuhoaa ruoan ravintoarvoa. Nämä on aivan perusasioita enkä sitä ole missään välissä kieltänyt.

Pointti alusta alkaen oli se, että lapsen terveelliseen ruokavalioon ei ole pakko kuulua kaikki seuraavat tuotteet: maito, kala, vilja, liha, vihannes ja hedelmä. Epäilen että yksikään asiantuntija väittäisi että ilman kaikkia noita ei voi lapselle saada hyvää ruokavalioa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Sikainfluenssapiikistä ja HPV-rokotteesta voi olla montaa mieltä. Oma mielipiteeni on auki mutta vanhat hyvät rokotteet ovat aivan ehdottomia.

Polio, jäykkäkouristus ja monet muut ovat aivan hirveitä sairauksia ja aiheuttavat kuolemien lisäksi elinikäistä vammautumista (esim. polio).

Länsimaissa on hyvin alhainen lapsikuolleisuus. Neuvolajärjestelmä, hyvä ravitsemus, pitkälle edennyt lääketiede ovat merkittävässä osassa mutta luultavasti tehokas ja järjestelmällinen rokotusohjelma on edesauttanut tätä.

Oletko varma että laajentuneet silmäterät johtuvat varmasti rokotuksesta. "Mielisairaalakierteeseen" kuuluu hyvin usein voimakas antipsykoottinen lääkitys ja tämä aiheuttaa joitakin haittavaikutuksia. Väsymys, lihasnykiminen, painonnousu yms. ovat hyvin yleisiä. Silmäterien laajentumisesta ei itselläni ainakaan ole tietoa, että onko mahdollista. Uudenaikaiset antipsykootit eivät ole haittavaikutuksiltaan aivan vanhojen veroisia mutta aiheuttavat nekin mahdollisesti ulospäin näkyviä haittavaikutuksia. Aikoinaan "mielisairaan" tunnisti "jäykkyydestä" ja "tönköstä" kävelytyylistä. Todellisuudessa sairaus ei ollut se joka näkyi vain psyykelääkityksen haittavaikutukset näkyivät.

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen

Laajentuneista silmäteristä ei ole ollut tutkimusta. Olen vain itse lähipiirissä huomannut yhteyden. Eivät tietääkseni johdu lääkkeistä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

1980 vesirokkorokote ei kuulunut rokotevalikoimaan. Kuten useimmat suomalaislapset, myös minä sairastin vesirokon. Joulukuussa 1980 olin sen vuoksi toista viikkoa pois koulusta tokaluokalla.

Minulla oli epäonnea, sain vesirokosta vaarallisen jälkitaudin, aivokalvontulehduksen, mikä vei minut OYKSn lastenteholle. Olin sikäli onnekas että 1980 aivokuume oli jo hoidettavissa, kunhan se todettiin ajoissa. Olin myös liian pieni ymmärtämään miten vakavasta asiasta oli kysymys. Sen minä ymmärsin vasta 15-vuotiaana, kun minut kutsuttiin jälkitarkastukseen sairastamani taudin vuoksi. Jälleen minulla oli onnea, pysyviä jälkiseurauksia ei jäänyt.

Joillakin on epäonnea, kun he saavat rokotteen. Tuloksena on enemmän tai vähemmän vakavia sivuvaikutuksia. MUTTA minun kaltaisiani epäonnisia on aina enemmän. Rokottamattomuus on vaarallisempaa kuin rokottaminen, vaikka kummassakin on riskinsä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Noissa jutuissa on aina puolensa ja puolensa. Pääsääntö kai tällä hetkellä puoltaa rokottamista. Mutta kyllä terveydenhuoltohenkilöstön ammattitaitoon pitäisi kuulua myös riskien tunnistaminen niissä tilanteissa, joissa ehkä rokottamattomuuskin on vaihtoehto.

Rokottamattomuuden ei pitäisi perustua pelkoon vaan riskianalyysiin. Silti aina on se mahdollisuus, että tehty päätös osoittautuu virheelliseksi.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Maassamme elää vielä satoja polion 50-luvulla vammauttamia. Heiltä voi kysyä mielipidettä rokotteista.

Eivät kovin mukavia sairauksia ole isorokko, jäykkäkouristusta, kurkkumätää, hinkuyskä...

Rokotevastaisuus on pöyristyttävä ilmiö, kun ihmiset eivät enää tiedä noista aiemmista tappavista taudeista.

Blogisti pitää ilmeisesti kohdunkaulan syöpää harmittomana ( HPV-rokote )!

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen

Moi,

Se viruskanta johon HPV-rokotteella haetaan suojaa on enimmäkseen harmiton. Äärimmäisen harvoin kehittyy syöpä, ja tätäkin voi seuloa gynekologilla (toki pidän myös tähän kuuluvaa biopsia haitallisena). En näe mitään syytä antaa kolmea ylimääräistä rokotetta kaikille 12-vuotiaille. Yksikin on paljon.

Oletat, että vakavien sairauksien katoaminen olisi rokotteiden ansiota. Näyttö on yllättävän heikko kun ottaa huomioon että rokotukset ovat alkaneet elintason nousun yhteydessä. "Jäätelö aiheuttaa hukkumisia."

-T

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Se viruskanta johon HPV-rokotteella haetaan suojaa on enimmäkseen harmiton. Äärimmäisen harvoin kehittyy syöpä, ja tätäkin voi seuloa gynekologilla (toki pidän myös tähän kuuluvaa biopsia haitallisena). En näe mitään syytä antaa kolmea ylimääräistä rokotetta kaikille 12-vuotiaille. Yksikin on paljon."

– Mikä pätevöittää SInut antamaan lukijoille näitä neuvoja?

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen Vastaus kommenttiin #36

Järki? Ensimmäiseen kohtaan pitäisi riittää mututuntuma. Toinen on vain oma mielipide - siksi sulkeissa. Uskon holistiseen terveyskuvaan; jokainen solu on tärkeä. Elimistö on kuin sijoitussalkku, eli periaate on korkoa korolle. Kolmas perustuu siihen mitä tiedän rokotteista. Tiesitkö että HPV-rokotteen on raportoitu aiheuttavan persoonallisuuden muutoksia? Rokotteiden virukset todennetusti läpäisevät veriaivoesteen[!].

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #40

Eli Sinullako ei siis ole mitään terveydenhuollon ammattipätevyyttä?

Ei niin, että sitä olisi vaikea arvata. Mutta asialla saattaa olla eettistä, moraalista ja juridistakin merkitystä, jos käykin niin, että joku ottaa blogisi uskomukset tosissaan ja antaa lapselleen otsikossa suosittelemasi "lahjan", joka taas voi myötävaikuttaa vakavaan sairastuttamiseen tai kuolemantuottamukseen.

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen Vastaus kommenttiin #41

Auktoriteettiusko - sitäkö sinä haluat lisää maailmaan? Medialukutaito on riittävä vakuutus niille jotka tätä blogia lukevat; ja jos niin kävisi että joku "tyhmä" ottaisi neuvosta vaarin ja epätodennäköinen tapahtuisi että hänen lapsensa sairastuisi, niin voin kertoa että sairaus olisi silti rokotetta lievempi. lol

Kuka minä olen näitä lausumaan? Rokotekomplikaation itse kokeneena voisin olla vaikka kokemusasiantuntija.

Tuntuu myös sinulle tuo oikeassa olemisen viitta tuntuu kelpaavan. Kysyn: onko itselläsi peräänkuuluttamaasi ammattistatusta tuon viitan kantamiseen. Ihan sama. Aloita nyt vaikka siitä että otat pääsi auktoriteettiuskon pensaasta ulos ja luet ne hiivatin ainesosalistat läpi; abortoitujen sikiöiden kudosta, elohopeaa, aluminiinia, skvaleenia? Oletko kenties ihan vaan mututuntumalla liikenteessä? "Uskon kaiken mitä koulutettu ammattilainen minulle sanoo." Entä jos lääkäri olisi väärässä: Lobotomiaa mielenterveyskuntoutujalle, suoneniskentää keuhkokuumeeseen?

Kuten joskus olen kirjoittanut: pelin nimi on Kapteeni käskee. Mitä aikasemmin tajuat että media ja populaaritiede on rakennettu tällä logiikalla, niin sitä aikaisemmin voit itse päästä mukaan siihen todellisuuteen joka on rakennettu totuudesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #42

Kai ymmärrät, että yhden huonosti testatun rokotteen aikuiselle aiheuttama komplikaatio ei oikeuta vastuutonta otsikkoasi?

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen Vastaus kommenttiin #43

Se yksi ainoa rokote on edustava otos lääketeollisuuden intentiosta suhteessa rokotettaviin. Se että H1N1-rokote oli huonosti testattu on vain osa peliä. Mitään kiirettä ei ollut koska ei ollut mitään sairautta johon rokotetta olisi tarvittu. Luulenpa että SINUN pitäisi ottaa asioista selvää ennenkuin tulet tänne kertomaan kuka on vastuuton.

Tässä on kultahippu mitä en todellakaan odota sinun noukkivan:
https://www.youtube.com/watch?v=MQ3_vmLqYI8

Siunausta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Polioon ja Kurkkumätään antaisin rokotteen muihin miettisin kahdesti.. (Siis jos minulla olisi lapsia).. En ikinä antaisin mihinkään Kausiflunssiin tai vastaaviin.. Niin kauan kun Rokotevalmistajat ynm. kumppanit tekevät miljrd. voitot näillä rokotteilla emme tule saamaan rehellistä ja oikeaa tutkimusta/Vastausta mitä sivuvaikutuksia noissa on...
Täälläkin toitotetaan että kuuntelisit lastenlääkäriä "asiantuntijaa".. Kuinka sellasita voi kuunnella joka on oppinsa saanut juuri kyseisiltä tahoilta! :/

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Sekö tekee rokotteesta vastustettavan, jos sitä tuotetaan voitolla eikä tappiolla?

Lääketieteessä oppi saadaan viime kädessä kansainväliseltä tiedeyhteisöltä, eikä miltään kaupallisilta tahoilta. Mitä sivuvaikutuksiin tulee, ne ovat tutkimuksen aihe itsessään ja tulevat julkaistuksi siinä kuin muutkin relevantit tieteelliset tutkimuslöydökset. Jos sairauden hoitoon tai ennaltaehkäisyyn liittyy komplikaatioiden mahdollisuus, on kulloinkin kliinisessä työssä toimivan hoitavan lääkärin asia punnita keskenään menetelmän hyötyjä ja riskejä juuri kyseessä olevalle potilaalle.

Jos on väärinkäsitys lääketieteellisen tiedon lähteistä eikä halua kuunnella vaan mitätöi asiantuntemusta, mahtaapa olla vaikeaa hakeutua hoitoon jos itse tarvitsee lääkärin apua.

Tämä asiantuntemuksen mitätöinti on sinällään ihan kiinnostava ilmiö – sitähän voisi mainiosti soveltaa esimerkiksi autonsa huoltamiseen, rakennusmääräysten noudattamiseen tai sähköasennustöiden suorittamiseen: kaikilla suositusten laatijoilla niissä on todistettavasti kytköksiä kaupallisiin tahoihin, jotka tekevät liikevoittoa...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siinähän se ongelma on kun ei tiedä mihin voi luottaa.. Kuten nähtiin tässä H1N1-rokotus jutussa!! TULKAA OTTAMAAN PIIKKI! EI MITÄÄN SIVUOIREITA.. Sitten sairastuttaa narkolepsiaan, ja elämä pilalla.. JA mitäs ovat saaneet korvaukseksi??? Ei mitään!

Tuo on niin täydellinen esimerkki, miksi luota tässä asiassa "asiantuntijoihin" jne.!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #35

Blogiavauksen pääsanoma on vaarallinen ja vastustettava. Lasten rokotusohjelma on perusteellisesti tutkittu tapaus, eikä ole järkisyitä vastustaa sitä.

Vuosien 2009–2010 H1N1 -jupakka on kuitenkin toinen juttu. Itse en sitä sikaa säkissä ostanut. Virossa ei aikuisten rokotusohjelmaa järjestetty ja kaikki meni paremmin kuin Suomessa. Silloin Suomen terveysviranomaiset leikkivät hätäisesti aikuisten terveydellä.

Käyttäjän JormaLehmonen kuva
Jorma Lehmonen

Mistä näitä ajatuksia sikiää ?

Uhraahan vain lapsesi ja samalla altistuta muutama muukin vaikka tubille joka taas on löytänyt jalansijaa maastamme. Siihenkin lienee syyt löydettävissä melkolailla helposti koska maahamme on saapunut kymmeniä tuhansia uusia asukkeja joita ei ole rokotettu.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen ymmärtänyt, että rokottamattomuuden yleistyminen on nimenomaan vaarallista. Kun rokotettujen osuus on riittävän kattava, myös harvat rokottamattomat ovat suhteellisen turvassa, kun kulkutaudeilla ei ole sijaa levitä. Kun rokottamattomien osuus nousee tietyn osuuden yli, kulkutautien leviäminen helpottuu ja silloin etenkin rokottamattomat ovat todellisessa vaarassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset