Tatu Huuskonen Puhun totuudesta niin kuin sen itse ymmärrän

Jalkapallo hyötyisi palautussäännöstä #mmfutis

  • Pallo on pyöreä.
    Pallo on pyöreä.

Esitän ajatuksen jalkapalloon lisättävästä säännöstä, joka kieltäisi palauttamasta palloa omalle kenttäpuoliskolle. Vastaava sääntö on käytössä koripallossa, jossa sen tarkoitus lienee terävöittää peliä. Jalkapallon ominaisuus on suosia puolustavaa, vastahyökkäyksiiin perustuvaa peliä. Kun molemmat puolet pelaavat samoin, on kauneus katsojan silmässä.

Jalkapallo, ja sen säännöt elävät ajassa. Joku uudistusmielinen voi tätä tuumata tai kokeilla.

En väitä että minulla olisi penkkiurheilijana mitään sanomista siitä miten potkupalloa pitäisi pelata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Potkupallosta en paljoa tiedä, mutta se on pitkäveteistä katseltavaa usein.
Ehdotan, että pallosta tehdään epäkesko siten että se on kyllä pyöreä, mutta sisällä on paino, joka saa sen pomppimaan arvaamattomasti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiinnostava idea! Samantapaisen vaikutuksen saattaisi antaa jalkapallon sisällä oleva pieni kimmoisa epäkeskopallo. Aloituspotkussa sen paikka olisi vakio, muttei paljon muuten.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei toimi, sen verran vaikee hyökätä joskus tuonne alueelle.. Mutta kuten tässäkin kisoissa,niin säännöt pitäisi olla oikeudenmukaisemmat. Vaikka tulikin ne videotarkistukset niin silti menee niin epäoikeudenmukaisesti nuo rankkarivihellykset jne. ja se näytteleminen pitäisi saada pois! Ei taida viellä näissä kisoissa olla pahoja näyttelimisiä, mutta sääntöä pitäisi muuttaa sen verran että jälikäteen (ottelun jälkeen) voisi heittää keltaisen kortin näyttelemisestä! Niin naurettavia jotkut ovat!

Toimituksen poiminnat