Tatu Huuskonen Puhun totuudesta niin kuin sen itse ymmärrän

Onko sikapiikillä ja syntyvyyden laskulla yhteys?

On erikoista, että raju syntyvyyden laskun alku Suomessa ajoittuu samaan kohtaan kun Suomessa suoritettiin laajamittaiset nuorten rokotukset Pandemrix H1N1-rokotteella, eli tuttavallisemmin sikapiikillä. Kyseessä oli virallistenkin tietojen mukaan "kokeellinen rokote", toisin sanoen emme tienneet tai vieläkään tiedä mitä kaikkia vaikutuksia tuolla rokotteella oli.

Kyynikko voisi sanoa, että sita saa mitä tilaa. Sikaa säkissä?

No, maailmalla meillä on paljon kavereita. Japanissa syntyvyys on jo kauan ollut kriisitasolla, kuin myös Välimeren maissa. Mitään järkevää selitystä näiden suhteellisen rikkaiden maiden hedelmällisyyden ongelmiin ei ole tarjolla. Uskallammeko kysyä, että onko tämä by design, vai onko tämä kaikki vain huonoa tuuria? Jos rokotteet aiheuttavat hedelmättömyyttä -  väite, jota ei voi suoralta kädeltä hylätä - on meillä vakava peiliin katsomisen paikka, oli tämä vain sattumaa tai tarkoituksella.

Seuraavassa on video, jossa lääkäri Yhdysvalloista spekuloi rokotteiden ja autismin välisestä yhteydestä, ja samalla kysyy raskaita kysymyksiä siitä käytetäänkö rokotteita populaation hallintaan. Suosittelen katsomaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Isälläni oli 11 sisarusta, äidilläni neljä. Minulla on kaksi sisarusta ja yksi lapsi..
Eli kyllä sikapiikki on tehonnut jo liki sadan vuoden ajan pienentäen lapsiluvun 1-2 entisen kymmenen sijaan. Ei 5-10 lapsisia perheitä juuri ole ja jos väkimäärän oletetaan suomemsukuisista kasvavan niin jokaisen naisen pitäisi tehdä se kymmenen lasta..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sikapiikki ei ole vaikuttanut hedelmällisyyteen lainkaan. Lapsiluvun aleneminen johtuu siitä, ettei lapsia ole haluttu yhtä paljon kuin aiemmin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Sikapiikki ja lääkkeet ovat vierasaineita ihmisen elimistössä, arvelen.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Pitäisi esittää, millä mekanismilla rokote on voinut vaikuttaa syntyvyyteen. Periaatteessa rokotteella täytyisi olla sukupuolikäyttäytymistä alteroiva vaikutus, koska syntyvyyden lasku ei johdu fertiliteetin biologisesta dysfunktiosta.

Käyttäjän TatuHuuskonen kuva
Tatu Huuskonen

En ole tutkija, joten en osaa ottaa kantaa väitteeseesi että ei olisi muodostunut "fertiliteetin biologista dysfunktiota". Jos olet oikeassa, niin minun pitää miettiä tämä uudestaan. Tätä polkua voi jatkaa koska ilmeisesti sukupuolikäyttäytyminen on muuttunut.

Yhteyden rokotteeseen todistaminen taas on sen verran vaikeaa että tämän takana olevat tahot ovat saaneet 'plausible deniabilityn'. Tämä taas sopii kumpaan vaan skenaarioon: jos tämä oli tarkoituksella, niin he välttävät vastuun meidän väitellessä täällä muotoseikoista; jos taas kyseessä oli joku muu muutos kuin rokote, ei ole tietenkään mitään mitä todistaa.

Sanotaan, että joku onnistuu todistamaan yhteyden rokotteeseen. Tinafoliohatut varmaankin saavat tämän tiedon muun yhteiskunnan jatkaessa horrostaan.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Sikapiikin idea oli rajoittaa rahvaan lisääntymistä. Se vaan meni överiksi. Herrarotu ei riitäkään. Maahan toki tuotetaan.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kyllä se ajoittuu Sipilän hallitukseen. Siis syntyvien väheneminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset