Tatu Huuskonen Puhun totuudesta niin kuin sen itse ymmärrän

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 1 min 21 s sitten

Huuhkajat hävisi Budapestissa – hyvä varoitus hehkuttelun keskellä

4 tuntia 36 min ago

Suomi päätti jalkapallon Kansojen Liigan alkusarjansa sunnuntaina Budapestissa 0-2 -tappioon Unkarille. Tuloksella ei ollut paljoakaan merkitystä, koska Suomi oli varmistanut lohkovoittonsa ja paikkansa 2020 pelattavaan ”ylimääräiseen EM-karsintaan” jo viime torstaina Ateenassa.

Päävalmentaja Markku Kanerva kokeili avauksessa uusia kasvoja. Maalilla pelasi Jesse Joronen, jonka piikkiin Unkarin toinen maali meni täysin. Samalla nähtiin, miten iso merkitys Lukas Hradeckylla oli lohkovoiton kannalta.

Jokerit voitti – vastustaja laittoi kunnolla omiin

18.11.2018 20:47

Jokerit voitti jääkiekon KHL-ottelussa sunnuntaina Helsingissä Lokomotiv Jaroslavlin 4-3. Tasokkaassa pelissä kohtasivat läntisen konferenssin kolmonen ja nelonen ja Jokerit piti voitollaan kolmospaikkansa.

Omat maalit toivat lisävärinsä. Lokomotiv viimeisteli kolmesti omiin.

Jokereiden valmentajan Lauri Marjamäen mielestä pelkkää huonoa tuuriakaan Lokomotivin omissa maaleissa ei ollut.

Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ”Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa”

18.11.2018 12:15

Vasemmistoliitto voi jatkossa järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen hallitukseen osallistumista. Sääntömuutosta ehdottanut Olli Kohonen arvioi Puheenvuoron blogissaan, että toteutuessaan jäsenäänestys uudistaa koko puoluekenttää.

Kohonen on Pohjois-Pohjanmaan piiriyhdistyksen puheenjohtaja ja Oulun kaupungin varavaltuutettu. Hän kertoo tehneensä jäsenäänestyksestä aloitteen vasemmistoliiton puoluehallitukselle viime keväänä.

Mauri Pekkarinen jyrähtää: ”On palattava aluepolitiikkaan – kasvun aikana totuus paljastui karusti”

18.11.2018 12:04

Eduskunnan toinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) vaatii paluuta kokonaisvaltaiseen aluepolitiikkaan. Se tarkoittaa hänen mukaansa alueiden tasapuolista kohtelua niin koulutus-, liikenne-, elinkeino- ja työllisyyspolitiikassa.

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirille puhunut Pekkarinen katsoo, että vaikka Juha Sipilän (kesk) hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka ”on tuottanut paljon hyvää”, ei se ”Suomen keskittymisvauhdin kiihtymistä” ole jarruttanut.

Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa – Toimitusjohtaja: ”Täysin vastoin toiminta-ajatusta”

18.11.2018 10:51

Osa kaduilla myytävän Iso Numero -lehden myyjistä yrittää huijata asiakkaita. Se tapahtuu näin: Lehti maksaa kymmenen euroa. Asiakas maksaa sen 20 euron setelillä, josta myyjä ei halua antaa vaihtorahoja takaisin.

Kyseinen aikakauslehti tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen.

Asiasta on käyty keskustelua Facebookissa. Useat keskustelijat ilmoittivat kokeneensa vastaavaa. Auttamisen haluinen ihminen joutuu noloon tilanteeseen, kun hänen täytyy tingata autettavalta vaihtorahoja takaisin.

Merivoimien 1,2 Mrd.€:n jättihankkeessa viivästys – ”Voi joskus kulua ennakoitua enemmän aikaa”

18.11.2018 10:26

Suomen merivoimien hanke neljän uuden monitoimikorvetin hankkimiseksi on viivästymässä alkuperäisestä aikataulusta. Puolustusministeriön strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Puranen kuitenkin korostaa, että uusi Laivue 2020 saadaan käyttöön ”lähes alkuperäisessä aikataulussa”.

Merivoimien taistelualusten uusimiseen tähtäävä, 1,2 miljardin euron arvoisen Laivue 2020 -hankkeen viivästys koskee Purasen mukaan sopimusten allekirjoittamista.

Sebastien Ogier jälleen rallin maailmanmestari

18.11.2018 10:08

Jari-Matti Latvala ajoi voittoon rallin MM-sarjan kauden päätöskilpailussa Australiassa. Juhlituin sankari oli kuitenkin viidenneksi sijoittunut Sebastien Ogier, joka saavutti kuudennen perättäisen maailmanmestaruutensa.

Ogierin lisäksi ennen päätöskisaa mestaruuteen oli mahdollisuuksia myös Ott Tänakilla ja Thierry Neuvillella. Molemmat ajoivat ulos ja keskeyttivät.

- Oli todella tunteikas ja tiukka kausi. Ja sitten saavutat maailmanmestaruuden käytännössä kahdella erikoiskokeella. Tuntuu oudolta, Ogier sanoi WRC:n mukaan.

Trumpin erikoinen Suomi-neuvo Kalifornian tuhojen keskellä: ”He käyttävät paljon aikaa haravointiin”

18.11.2018 09:44

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kohauttanut erikoisella neuvolla, jossa hän kehottaa ottamaan mallia Suomesta.

Maastopalojen riivaamassa Kaliforniassa lauantaina vieraillut Trump huomautti, että muissa maissa kuten Suomessa ei ole maastopaloja, koska metsistä ja metsänpohjasta pidetään hyvää huolta. Trump on aiemmin arvostellut Twitterissä, että kunnollisella metsänhoidolla Kaifornian ”koko ajan jatkuvat tuhot” voitaisiin estää.

Kärpät vei kärkiottelun – HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen

17.11.2018 20:42

Oulun Kärpät johtaa jääkiekon Liigaa jo 11 pisteellä voitettuaan lauantaina Oulussa pelatussa kärkiottelussa TPS:n 3-2. TPS oli johtanut ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0, mutta Kärpät kiri kolmannessa erässä Shaun Heshkan ja Jasper Lindstenin maaleilla voittoon.

Leijonissa viime viikolla loistanut Veini Vehviläinen teki Kärppien maalilla yhden emämunauksen huitaistuaan kiekosta ohi ja lahjoitettuaan TPS:lle maalin. Sekään ei estänyt Kärppiä voittamasta.

Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista – Tunnin juna ”yksi fiksuimmista” ilmastoteoista

17.11.2018 12:50

Turun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, eduskuntavaaliehdokas Niina Ratilainen vaatii tulevilta hallituksilta mittavia panostuksia raideliikenteeseen.

Ratilainen viittaa ilmastopaneeli IPCC:n tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan 1,5 asteen lämpenemisen rajan ylittäminen aiheuttaisi merkittäviä riskejä sekä ihmisille että luonnolle.

Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä

17.11.2018 12:11

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) on puhunut Keskustanuorten liittokokouksessa.

Sekä keskustapuolue että maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen kertovat Twitterissä Sipilän uudesta linjauksesta koskien ruoantuotantoa.

 

Pekka Haavisto varoittaa ”lasten luokkayhteiskunnasta”

17.11.2018 11:35

Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto varoitti tänään pitämässään linjapuheessa lasten luokkayhteiskunnasta.  Haaviston puhe puoluevaltuuskunnassa keskittyi koulutuksen, tutkimuksen ja varhaiskasvatuksen panostuksiin. Ne ovat keskeisessä asemassa myös vihreiden vaihtoehtobudjetissa. Vihreät haluaa miljardin euron panostuksen koulutukseen ensi vaalikaudella.

”Minä en voi sellaista antaa” – Petteri Orpo tyrmää Antti Rinteen 100 €/kk-lupauksen Ylellä

17.11.2018 11:04

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ei pidä suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen eläkelupausta mahdollisena toteuttaa. Orpo kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa tänään.

”Mielestäni meidän suuren eläkeläisten joukon asiaa ei hoideta sillä, että annetaan helppoja lupauksia”, Orpo sanoi.

Orpo totesi, ettei itse voi luvata eläkkeisiin korotusta. Hänen mielestään eläkeläisiä autetaan siten, että työllisyys, talous ja hyvinvointiyhteiskunta turvataan.

Li Anderssonin esitys läpi: Jäsenäänestys tulee vuoden 2019 hallitusohjelmasta

17.11.2018 10:39

Vasemmistoliiton johto esitti tänään, että puolueen mahdollisesta seuraavaan hallitukseen osallistumisesta järjestettäisiin neuvoa-antava jäsenäänestys. Asiaa esitti puolueen puheenjohtaja Li Andersson tänään puoluevaltuuston kokouksessa.

Saksan katsastuslaitoksen valtava tilasto julki: Katso listat vähävikaisimmista autoista

17.11.2018 09:43

Saksan katsastuslaitos TÜV on julkaissut vikatilastonsa. Aineisto perustuu 8,8 miljoonan auton katsastukseen heinäkuusta 2017 kesäkuuhun 2018.

Porsche on vanhaan tapaan vahvoilla, nyt 911-malli on vähävikaisin kaikissa ikäluokissa.

TÜV-raporttiin kootaan tarkastuskohdista 18 tärkeintä. Niitä ovat esimerkiksi auton alustan osat, jarrut, ohjaus, valot, pakokaasujärjestelmä, moottori ja vaihteisto.

Autoja Suomeen tuova yritys: ”Tällaista räjähdysmäistä kasvua ei ole nähty koskaan aiemmin”

17.11.2018 09:26

Henkilöautoja tilauksesta Suomeen tuova ST Tuontipalvelu kertoo käytettyjen autojen tuonnin kovasta kasvusta Suomessa.

Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin

16.11.2018 23:34

Suomi koki toisen tappionsa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa Uruguayssa. Ghana voitti suomalaiset Montevideossa perjantaina 3-1.

Ghana siirtyi heti alussa 2-0 -johtoon Millot Pokuaan ja Mukarama Abdulain maaleilla. Suomi jätti oikealla laidalla ja maalin edessä sopivasti tilaa ja ghanalaiset rankaisivat keskityspalloista.

Suomi heräsi liian myöhään. Ghanan huonosti organisoitu puolustus jätti suomalaisille paljon tilaa ja paremmalla taktiikalla maalipaikkoja olisi voinut luoda paljon enemmän.

Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ”Aika simppeli lopputulos”

16.11.2018 22:06

HIFK koki jääkiekon Liigassa jo kuudennen perättäisen tappionsa hävittyään Lukolle Helsingissä 0-2. Myös Lukon kausi on sujunut vaatimattomasti, mutta nyt joukkue taisteli vahvan voiton.

HIFK:lla oli ottelussa tukku hyviä maalipaikkoja, mutta vastuuta pakoiltiin ja suoraviivaisuus tekopaikoissa puuttui.

”Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan”

16.11.2018 20:21

Suomen eläkejärjestelmä muuttuu merkittävästi seuraavien vuosikymmenien aikana, arvioi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk). Eläkejärjestelmän kantokyky on Saarikon mukaan parhaillaan syntyvän sukupolven isoja kysymyksiä.

Tänään julkaistu väestöennuste toi entistä jyrkempänä esiin Suomea koettelevan ”poikkeuksellisen kaksoishaasteen”, kuten peruspalveluista vastaava ministeri Saarikko kuvaa. Huoltosuhde on kovilla syntyvyyden laskiessa ja hoitoa tarvitsevien määrän kasvaessa.

Virossa puhkesi hallituskriisi GCM-sopimuksesta – Jo 7 EU-maata irtautunut siirtolaisuuspaperista

16.11.2018 18:34

Viro on ajautunut hallituskriisiin kansainvälisen GCM-siirtolaissopimuksen vuoksi. Hallituspuolue Isänmaa (Isamaa) on torpannut maan liittymisen YK:n asiakirjaan, mikä tekee Virosta jo seitsemännen GCM:stä irtautuvan EU-maan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat