Kaikki blogit puheenaiheesta Ahvenanmaa ja Ukraina

Ahvenanmaan rauhanleiri herättää epäilyksiä

Ahvenanmaa ja Gotlanti kiinnostavat Venäjää.

Ahvenanmaalla järjestetään syyskuun 8-10. päivänä Åland 17 -niminen tapahtuma. Siihen osallistuu 15 henkilöä Venäjältä ja 15 henkilöä Ruotsista.

Kuvauksen perusteella osallistujat esittävät erilaisia rooleja, kuten poliitikkoja, ay-johtajia tai kirjailijoita. He pyrkivät ylläpitämään rauhaa sotaan eskaloituvassa kuvitteellisessa tilanteessa. Tarkoituksena on harjoittaa kotirintaman aktivisteja sotatilanteen varalle.

Demilitarisoitu Ahvenanmaa-sotilaallinen tyhjiö?

Jokin aika sitten äärioikeistolainen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ehdotti mahdollisesti vakavissaan, että Suomi sanoisi yksipuolisesti irti 1920-luvulla solmitun sopimuksen Ahvenanmaan demilitarisoimisesta. Joillakin on halu täyttää sotilaallinen tyhjiö. Niinistön ulostuloon yhtyi ei niin yllättävästi myös NATO haukkana tunnettu Charly Salonius-Pasternak. Viimeksi myös Tomas Ries antoi niin ikään sivustatukea tälle kuorolle. Itse en ymmärrä millä syyllä sopimus pitäisi yksipuolisesti lopettaa?

Helsingin Sanomat provosoi Venäjää 13.3. talvisodan vuosipäivänä!

Perjantaina 13. maaliskuuta 2015 hieraisi varmaan monikin vakavampiin kansalaispiireihin lukeutuva  silmiään aamun lehteä availlessaan. Mikä oli mennyt pieleen? Oliko tekniikka pettänyt vai sittenkin valtakunnan päälehden päätoimituksen poliittinen harkinta sen terävimmässä päässä? Tuskin kai harjoittelijatkaan tekevät päätöksiä jyrkästi perinteisen ulkopoliittisen linjan vastaisten ilmoitusten julkaisemisesta tällaisena maailmanaikana.

"Ystävyyttä" yli rajojen Donetskissa ja Alakurtissa

Druzhba on venäjänkielinen sana, joka ei tarkoita ystävyyttä ainakaan ulkomaalaisia kohtaan. Varsinkaan Leninin ja Stalinin ajoista lähtien ei myöskään "veljellinen apu" ole ollut kenenkään muun kuin venäjämielisten kolonialistien ja viidensien kolonnien toivomaa.

”Kuinka monta divisioonaa Paavilla on”

 

”Kuinka monta divisioonaa Paavilla on”

 

Isä Aurinkoinen lausui nämä kuolemattomat sanansa valloittaakseen Puolan ( korjaa jos väärin ).

Kysytäänkö Kremlissä nyt, kuinka monta divisioonaa EU:lla on taustavoimineen ?

-EU:lla ei ole yhtään.

-Natolla muutama harva, mutta vain Nato-maiden turvana.

KRAVATIT TANASSA TULTA PÄIN

Elämme mielenkiintoisessa maailmassa - ja Suomessa. Muutaman sadan kilometrin päässä on äärimmäisen tulenarka tilanne sotilaallisesti. Suomen rajalla suurvallalla on sotaharjoitus.

Krimistä Ukrainan Ahvenanmaa?

Mitä Krimille pitäisi tehdä? Uutisvirrasia muistuu mieleeni jonkun ehdottaneen Krimille Grönlannin kaltaista asemaa. Grönlantilan kuuluu Tanskaan, mutta autonomia on laajaa. Suomalaisena mieleen tulee lähinnä Ahvenamaa.

Eroja Ahvenanmaan tilanteeseen ja Grönlantiin kuitenkin on. Molemmilla saarilla ns. alkuperäisväestö on enemmistönä. Ahvenamaa on neutralisoitu, mutta Grönlannissa lienee viäläkin vieraan vallan eli USA: n tukikohta, kuten Krimillä Venäjän.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä