Kaikki blogit puheenaiheesta Alexander Gauland

AfD, Gauland ja kansallismielisyys

Saksan liittopäivävaalit pidetään runsaan viikon päästä. Toinen AfD:n kärkiehdokkaista Alexander Gauland on vaalitaistelun tiimellyksessä pitänyt pari viikkoa sitten puheen puolueen kannattajille Thüringenissä. Hänen mukaansa mikään kansa ei saksalaisten lisäksi ole siivonnut väärää historiaansa niin tehokkaasti kuin saksalaiset. Gauland lisäsi, ettei natsiaika 1933-1945 enää koske saksalaisten identiteettiä.  "Siksi myös meillä on oikeus hakea maamme lisäksi myös historiamme takaisin". Gauland vaatii myös saksalaisten sotilaiden tekojen uudelleenarviointia.

Saksan AfD-puolue sisäisen valtataistelun keskellä

Populistisen AfD-puolueen sisäinen valtataistelu ei rauhoittunut viime kesänä tapahtuneeseen AfD:n hajoamiseen. Silloin puolueen perustaja Bernd Lucke jätti puolueen ja vei tuhannet kannattajansa mukanaan, mm. suurimman osan AfD:n europarlamenttiedustajista. Tämän jälkeen puolue muuttui avoimesti populistiseksi, muukalaisvastaiseksi puolueeksi, jossa sen johtohahmotkin käyttävät rasistisia ilmauksia.

Jalkapallo heiluttaa AfD:n kannatusta Saksassa

Saksan AfD:n varapuheenjohtaja Akexander Gaukand sai kuukauden alussa juuri ennen jalkapallon EM-turnausta aikaan kohun, arvostellessaan Jéróme Boatengin asemaa Saksan maajoukkueessa. Sittemmin myös Saksin AfD, ja puheenjohtaja Frauke Petry arvostelivat Saksassa syntyneen turkkilaistaustaisen maajoukkuepelaaja Mesut Özilin pyhiinvaellusmatkaa Mekkaan. Tässä he olivat sytyttämässä ruutitynnyriä, sillä Saksan jalkapallomaajoukkue on pyhä jalkapallohullulle kansalle. Kirjoitin asiasta blogin 03.06.2016, jossa epäilin näiden puheenvuorojen vaikuttavan AfD:n kannatukseen.

AfD-johtaja Gaulandin aikaansaama "Boateng-kohu" jatkuu Saksassa

AfD:n varapuheenjohtaja Gaulandin puheillaan aiheuttama kohu jatkuu Saksassa.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217910-saksan-jalkapallomaajoukku...

Gauland esiintyi eilen illalla TV-kanava ARD:n AnneWille talk-showssa yrittäen pestä itseään puhtaaksi koko "Boateng-kohusta". TV-lähetyksessä hän kertoi, että ei kohukommenttia antaessaan tuntenut Boatengiä, ei tiennyt hänen olevan värillinen, eikä sitä, että hän on kristitty. Ei myöskään sitä, että Boateng on Saksan kansalainen eikä sitä, että hän on hyvin kotoutunut Saksaan.

AfD Saksassa ei halua hallitusvastuuseen

Saksassa järjestetään maaliskuussa kolmessa osavaltiossa maapäivävaalit (osavaltioparlamenttivaalit) kaikkiaan 16 kuudessatoista osavaltiosta.  Vaalit ovat Baden-Württebergissä, Saksi-Anhaltissa ja Rheinland-Pfalzissa, ja jokaisessa näistä mielipidetiedustelujen mukaan AfD nousisi osavaltioparlamenttiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä