Kaikki blogit puheenaiheesta Arvokas vanhuus

KYYKYTTÄMISEN ON LOPUTTAVA !

Vanhusten hoidosta ja vanhuspalvelulaista puhutaan ja on paljon puhuttu. Arvokas vanhuus on mielestäni sitä, että vanhus kokee olevansa rakastettu, hänestä välitetään. Turvallinen vanhuus on sitä että eläke riittää lääkkeisiin, terveelliseen ja monipuoliseen ruokaan sekä virkistystoimintaan.

Seniorikansalaisten asema on turvattava

Me nuoremmat saamme parhaillaan nauttia niistä hedelmistä, jotka jälleenrakentajasukupolvi kovalla työllään aikoinaan kasvatti. Nyt on meidän vuoromme auttaa ja taata heille arvokas ikääntyminen. 

Virkeitä ja hyväkuntoisia seniorikansalaisia on enemmän kuin koskaan. He käyttävät varallisuuttaan tavalla, joka työllistää esimerkiksi palvelusektorin yrittäjiä merkittävästi. Siksi eläkkeiden riittävä ostovoima on kaikkien suomalaisten etu.
 

Vanhoja ihmisiä täytyy arvostaa ja kunnioittaa

Avuttomien ja liikuntarajoitteisten vanhempien hylkääminen pitäisi Suomessa olla vakava rikos, josta pitäisi voida tuomita sakkoja tai vankeutta sekä vahingonkorvauksia. Lisäksi perinnön lakiosan saamiselle täytyisi laittaa ehtoja siten, että puolustuskyvyttömän vanhuksen heitteille jättäneet eivät olisi oikeutettuja perintöön. On aivan karmaisevaa, että ihminen, joka on katoamassa kuoleman kautta täältä ikuisiksi ajoiksi, ei läheskään aina saa tarvitsemaansa henkistä ja muuta inhimillistä tukea. Moni vanha ihminen saa peloissaan odottaa yksin kuolemaansa.

KAPALOISTA VAIPPOIHIN

Eteläsuomalaisen hoitopaikan käytävällä istuu vanha mies. Säikähdän hänen katsettaan. Siinä kuvastui pakokauhua ja hätää, jotain syvästi inhimillistä, häpeän oloista tuskaa. Tajusin kulkeneeni miehen ohi jokusen kerran sillä viikolla. Katse pysäytti teologiaharjoittelijan kysymään, miten voisin olla avuksi.

SAATKO VALITA, ELÄMÄ VAI KUOLEMA?

 

SAATKO VALITA, ELÄMÄ VAI KUOLEMA?

70-vuotta YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta! 

Eutanasia on sairaan ihmisen oman tahdon mukainen halu kuolla rauhallisesti avustettuna, mutta harva tietää, että potilaita priorisoidaan elvyttämättä jättämiskiellolla, jonka lääkäri määrää jopa vastoin potilaan omaa tahtoa perusteluna huono elämänlaatu, puhuvatko lääkärit omasta kokemuksesta, mistä kumman kokemuksesta?

Mennäänkö vanhustenhoidossa syteen vai soteen? Jos mennään - millaiseen?

 

Sysi ja savi ovat kohtalon eri puolet surprise

Suomen kielessä on paljon sanontoja, joita käytetään edelleen, mutta joiden alkuperä ja merkitys ovat hämärtyneet aikojen kuluessa. Esimerkiksi mennä "syteen tai saveen" on entisaikoina ollut kohtalon kysymys... (jatkuu alla)

Lähde:

https://yle.fi/uutiset/3-5332143

 

---

Vapaus valita

Myös Mäntyharjusta ollaan kiinnostuneita. Tunnustella aina voi. Kukaan ei tiedä mihin Soteuudistus etenee ja mitä se tarkoittaa loppujen lopuksi. Tottakai yksityiset näkevät tulevaisuuden ja kasvavan vanhusväestön. Keskittyykö varsinkin terveyspalvelut pidemmässä kaavassa isompiin keskuksiin. Itse toivoisin vanhuspalveluihin oikeaa valinnanvapautta. Että paikkakunnalla olisi sekä julkista kuin yksityistä vanhuspalvelua. Valinnanvapaus ei saa tarkoittaa, että joutuu pois omalta paikkakunnaltaan.

Vanhusten janokuolemien taustallako aktiivinen eutanasia?

Iltalehti kertoo vanhuksen janokuolemasta terveyskeskuksen vuodeosastolla epäselvissä olosuhteissa. On hämmästyttävää, että Suomen oikeusjärjestelmä ei ole näissä tapauksissa hereillä ja oikeuskäytäntö laahaa jäljessä. Lääkäri päätti potilaan kuolemasta ja potilas kuoli janoon kärsien. Asia pitäisi viedä oikeuteen. Tällaiset tapaukset poliisin pitäisi tutkia ilman rikosilmoitustakin.

Annika Saarikko, käsi sydämelle! Unohdatko työttömät vanhusten hoivaajat?

 

Sosiaali- ja terveysministeriö 23.5.2018

Tiedote 77/2018

Työelämän ja omaishoidon yhteensovittamisen keinoja selvitetään

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan parempia keinoja yhteensovittaa työelämä ja omaishoito.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä