Kaikki blogit puheenaiheesta Bloggaaminen

Haloo haloo

Vieläkös Uuden Suomen blogistaniassa vallitsee sensuuri, missä seksuaalisten suuntaumisten ihkutuksen kritisointi on tabu. Vuoden bänniä pukkaa muutaman hörhön tahkottua ilmianna-nappia sormenpäät verenpunaisena. Vain ja ainoastaan, mikäli muutoin 100% varmasti asiallisessa kommentissa kutsuu transseksuaalia ihmistä nimikkeellä "herra". Suvaitsevaisuuteenhan olennaisena elementtinä kuuluu väärinajattelijoiden hiljentäminen, kuten olemme  tässä sananvapauden keitaassa saaneet havaita.

 

(Epä)sosiaalinen media - Vilpittömästi yksinkertainen

"Raivon Ensyklopediassa" viitattiin ärsyttävään ilmiöön. (Se on tuon relevantin blogin olemassaolon koko tarkoitus.) Ennen vaaleja ehdokkaat kirjoittelevat lehtien mielipidepalstoille. Ne ovat eräänlaisia ilmaisia vaalimainoksia. Ja niiden sisältö on jotain joka on hyvin kaukana mielipidekirjoittamisesta.

"Voi kun ne ei taas ymmärrä mua".

Maassamme puhutaan aika paljon viestinnästä. Ja tätä koskevia ongelmia on monenlaisia. Koska elämme maassa jossa sananvapaus on enimmäkseen kunnossa, ongelmen luonne on hyvin erilainen. Maassamme on toki varmasti oikeitakin ongemia. Mutta suurin osa koteloituu kahteen lokeroon jotka eivät oikeastaan ole sananvapauden ongelmia vaan enemmänkin ensimmäisen maailman ongelmia jotka voidaan nähdä hienohelmaisuudeksi.

Miten saada kommentteja ja vaikutusvaltaa?

Moni varmasti blogaa saadakseen kommentteja ja palautetta. Moni blogaa saavuttaakseen valtaa. Olen itse kirjoittanut useita vuosia eri paikkoihin. Perusoletuksenani on ollut se, että ketään ei kiinnosta ja kukaan ei lue. En ole välittänyt tästä. Koska siihen tottuu. Olen ollut huvittunut siitä että blogaukseni saavat aika usein kommentteja joissa minun kehotetaan hiovan tyyliä.

Päivystävä anarkisti muuttaa

Tieni Puheenvuorossa on tullut tiensä päähän. Aloitin blogin tarpeesta jakaa näkemyksiäni päivänpolitiikasta. Anarkismi on kiinnostanut lukijoita, ja hyvä niin. Kirjoitukseni ovat herättäneet keskustelua, mielipiteitä ja selvästi hyvin paljon närää. Jossain vaiheessa blogin kommenttiosio oli pakko sulkea uhkailujen ja törkyviestien johdosta. 

Sanasta ja sen vapaudesta

Voi sana ja sen vapaus

 

Meillä on Suomessa monta hienoa vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan ominaisuutta. Yksi näistä on sanan- ja julkaisunvapaus omille ajatuksille, ideoille ja esityksille. 

Valitettavasti vaan taas viime aikoina sananvapaudesta ja sen käytöstä on tullut Kreikan tietä vastaava heittoase, jota käytetään satunnaisesti mattopommituksen tavoin, toivoen sen osuvan edes silloin tällöin ihan järkevään maaliin.

 

Vuoden blogi?

Säännöt ja kannusteet tuhoavat viisauden ja empatian korvautuen byrokratialla. Näin sanoo Barry Schwartz, amerikkalainen psykologi.

 

Puheenvuoro, Uuden Suomen ongelma

Uusi Suomi ei taida oikein tietää mitä tehdä Puheenvuorolla. Sivustolle kirjoittaa päivittäin puolisen sataa kirjoittajaa. Tyypillisessä puheenvuorossa on enemmän pituutta kuin useimmissa Uuden Suomen uutisissa. Sivustolle kasaantuukin jatkuvalla syötöllä suorastaan liikaa ajatusmassaa.

 

Mitä bloggaaminen on

Pahoittelut pitkähköstä tauosta. Kesälomat ne on meillä bloggareilla. Luotan siihen että poissaollessani joku muu täyttää internettiä toisesta päästä. 

Olen pitänyt blogia nyt puolitoista vuotta. Artikkeleita on toista sataa, lukijoita aiheesta riippuen kymmenistä kymmeniin tuhansiin. Kuten olette jo huomanneet, keskityn yleisen kärttyilyn ohella mediaan ja muutamaan politiikan osa-alueeseen. Siinäkin on jo aika paljon. Iso kiitos teille jotka näitä juttuja lukevat. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä