Kaikki blogit puheenaiheesta Dokumenttielokuva

YLE, Suomen arabikevät, musta Mannerheim ja Erkko Lyytinen

"Yleisradio empii yhä Seinäjoen arabikevät -dokumenttielokuvan esittämistä".  Tuottaja Erkko Lyytinen on tähän mennessä ainoa elokuvan katsonut vastuuhenkilö ja myös tehnyt tähän mennessä kaikki päätökset, kirjoittaa HS 5.3.2019.  

Jihadistien rintamalinjan takana

Docpoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla Helsingissä esitettiin runsas viikko sitten norjalaisen Paul Refsdalin ohjaama ja kuvaama harvinaislaatuinen elokuva Dugma: The Button (2016). Se kertoo itsemurhapommittajista Syyrian sisällissodassa. Dokumentissa seurataan vuoroaan odottelevien al Nusra -terroristijärjestön jihadisti-taistelijoiden arkea taisteluissa ja niiden välillä.

Jordi Évolen Astral

Taas kuuntelen espanjalaista radiokanavaa ja nyt puhui Jordi Évole. Évole on se toimittaja joka teki dokumentin Eurooppaan pyrkineistä ihmisistä. Jordi Évole ei puhu pakolaisista vaan ihmisistä. Hän haastatteli Lybiasta tulevia ihmisiä kun he astuivat kansalaisjärjestö Proactiva Open Armsin laivaan.

Vastaanottokeskuksesta, tyylikkäästi

Toissapäivänä Yle Fem lähetti uusintana mainion dokumenttielokuvan Metallikatu, syksy 2015 (ohjelman voi vielä nähdä Yle Areenassa, jos kiinnostaa). Se kertoo Suomen Punaisen Ristin Turun vastaanottokeskuksen arjesta viime syksynä, kun arki siellä oli poikkeuksellisen haastavaa, tulihan turvapaikanhakijoita silloin sisään ovista ja ikkunoista. Sellaista pakolaistulvaa ei Turussa tai koko Suomessa ollut aikaisemmin nähty, eikä näillä näkymin ainakaan ihan heti nähdäkään.

Dokumentintekoa (melkein) sadan vuoden takaa

Kerronpa median nyt ”kohuksi” nostattamaa dokumentintekoa vastaavan muistorikkaan tarinan nuoruusajoiltani, lähes sadan vuoden takaa Silmänisku – 1983-vuodelta, jolloin työskentelin nuorena toimittajana Ylen dokumenttitoimituksessa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä