Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n ulkoraja

EU:n ulkoraja ja Suomi

Viime viikolla Suomen ja Venäjän välisen rajan Suomesta ylitti ryhmä saksalaisia turisteja "seikkailunhalusta" ja ryhmä brittiläisiä "suunnistajia",  jotka kävivät Venäjällä "kaljalla", ilman lupaa. Ilmeisesti ollenkaan ajattelematta sitä, että kyseessä on EU:n ulkoraja ja näin he syyllistyivät valtionraja rikokseen.

Teidän ei tarvitse tehdä mitään

Suomi voi sulkea raja-asemansa ilman, että Suomen poliittinen valtiojohto pystyisi enää vetoamaan EU määräyksiin tai sopimuksiin raja-asemiensa sulkemisissa. Nyt se on viimeistään todistettu. Venäjän rajan yli tapahtunut laiton maahanmuutto tyrehtyi Suomen ja Venäjän väliseen sopimukseen, jonka mukaan rajanylitys esteään Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla kaikkien muiden, paitsi Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisilta.

EU:n pakkokiintiöt tulossa pakolla ja nopeasti

Euroopan komissio suunnittelee keskitettyä turvapaikkakeskusta. Keskuksen päättämät ja hyväksymät turvapaikanhakijat siirrettäisiin jäsenmaiden hoidettaviksi.

Halla-ahon kansainvaellusratkaisu Suomen linjaksi EU:ssa

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (PS) kertoi tämänpäiväisestä EU:n täysistunnostaan seuraavaa:
“Ehdotin, että …
a) ... myönnämme, ettei kriisiä voida ratkaista ottamalla tulijoita vastaan, sillä otimme kuinka monta hyvänsä, miljoonat muut ovat tulossa;
b) ... tulijoita ryhdyttäisiin systemaattisesti käännyttämään itäisellä Välimerellä ja Balkanilla;
c) ... kaikki laittomasti tulleet palautettaisiin leireille, ja hakemusten käsittely keskitettäisiin sinne;

Kreikan maankuulu rajakontrolli syynissä

Eu – komissio sai parikymmensivuisen raportin Kreikan rajakontrollista. Kyseessä on eu:n ja tällöin myös vapaan liikkuvuuden eli Schengeinin raja jolloin ainakin periaatteen tasolla pitäsi vähän katsella ketä eu:n ulkopuolelta, Turkista, eu:n sisälle, Kreikkaan saapuu. Suureksi yllätykseksi raportti löysi pieniä puutteita.

Tekniikka ei pelaa

Suomi on EU:n ”pussin perällä” – mutta myös ulkorajalla

# Suomi luuli pääsevänsä täällä monien valtakunnanrajojen takana kuin koira veräjästä, kun Lähi-idän ja Afrikan väkeä alkoi pyrkiä Välimeren yli Eurooppaan. Vaikeimmassa tilanteessa silloin olivat Kreikka ja Italia.

   Mutta pakomatkalaiset jatkoivat kohti Saksaa ja Pohjois-Eurooppaa. Nyt noita joukkoja on vähitellen jopa Suomessa, jonne saavutaan tätä nykyä ennen kaikkea pohjoista reittiä Ruotsista Tornion kautta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä