Kaikki blogit puheenaiheesta EU-liittovaltio

Euro lukitsee liittovaltiovankilan

Eurosta on ennen sen käyttöönottoa ja sen jälkeen sanottu paljon. Kaikkein fanaattisimmat puheenvuorot ovat tulleet luonnollisesti eurofederalistien piiristä.

Yhteisvaluutta itsessään on vanha ajatus, mutta sen todellinen esiinmarssi tapahtui 13.3.1979, jolloin euron edeltäjästä ecusta tuli Euroopan yhteisöjen tilivaluutta. Euro korvasi sen 1.1.1999.

 

Kohti kansallisvaltioiden Eurooppaa, osa 1

Eduskunnassa käytiin 12.12.2018 ajankohtaiskeskustelu EU:n tulevasta kehityksestä Brexitin ja muiden ajankohtaisten muutosten sekä paineiden suhteen. Tällä kertaa perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro ei osunut itselleni, mutta suuren valiokunnan jäsenenä sain kuitenkin debaatissa kaksikin vastauspuheenvuoroa.

Seuraavassa kevyesti blogimuotoon toimitettuna keskeisin sanomani.

Yksi Eurooppa

Euroopan Yhdysvallat ei ole tavoite, jos liittovaltiota Euroopassa ajetaankin. Huhuja liikkuu ja väärää tietoa on pilvin pimein olemassa, mutta mikä on totuus Euroopan liittovaltiossa? 

EU on jo liittovaltio

Euroopan unioni on liittovaltio.

 

Samaan aikaan Suomessa hallituspuolueiden poliitikot väittävät, ettei mitään liittovaltiota ole olemassa tai syntymässä. Keskusteluympäristö on ulkopuoliselle kuuntelijalle varsin hämmentävä.

 

Aiheen pohtimiseksi kannattaa miettiä, mitä liittovaltio tarkoittaa eli mitkä ovat tärkeimmät elementit ja tunnusmerkit, jotka tekevät valtioiden välisestä liitosta liittovaltion.

 

– EU:n lainsäädäntö on Suomen kansallisen lainsäädännön yläpuolella.

Liittovaltiossa kaikille EU-tason yhteiset ehdokkaat

On selvää, että EUn liittovaltiokehitys vie pienten EU-maiden vallan minimiin. Ne käytännössä menettävät itsenäisyytensä. Olen miettinyt onko tämä vain huono asia. Päädyin siihen, ettei sen tarvitse olla. Liittovaltiossa meillä on lopultakin mahdollisuus päästä äänestämään Brysseliin EU-tason poliitikoista ohi Suomen vaalilistojen. Voimme päästä eroon omistamme, kun romutamme kansallisvaltiot pian. Ei enää tarvita kansallisia ehdokkaitakaan eikä äänikiintiöitä. Tämä ajatus sai itseni hyvälle päälle tänään.

Väyrynen splittaa tai kokoaa keskustan

Keskustan nykyjohto on etääntynyt niin kauas puolueen alkiolaisesta aatesisällöstä, että voidaan kysyä, onko Suomessa keskustapuoluetta lainkaan. Aatteellista tyhjiötä tilkitään monenlaisilla viritelmillä, joista yksi on Paavo Väyrysen kansalaispuolue.

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen – millä mandaatilla?

Verkkouutiset julkaisi viikko sitten Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tulevaisuuden kannalta hämmentävän uutisen. Sen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi Ylen Haloo Eurooppa -podcast-ohjelmassa Suomen liittoutuneen Ranskan kanssa Euroopan yhteisen puolustuksen rakentamiseksi.

EU Liittovaltion aika

Siinäpä se kuultiin A-Studiossa syy, että miksi Perussuomalaiset ei enää kelvannut hallitukselle.

Halla-Aholta vaadittin sitoutumista syvempään integraatioon EU:hun.

Eli tästä on vedettävä johtopäätös, että tämä loikkariryhmä äänestää nyt eu-kriittisyyttä vaativilta kansalaisilta saamillaan äänillä Suomen hallituksessa EU-liittovaltion puolesta.

How sig is that?

A-Studiossa ei oikein auennut minulle, että mikä muu erottaa loikkareiden uutuusporukan vanhasta?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä