Kaikki blogit puheenaiheesta Germanwings

Turmatutkimus ei aivan vakuuta - onko Lubitz aidosti syyllinen?

Minusta on tuntunut koko ajan, että jonkinlaiset massapsykologiset syyt ovat vaikuttaneet siihen, että Andreas Lubitz on päätetty syylliseksi Germanwingsin lentokoneen turmaan. Merkkejä mielenterveysongelmista on kummasti alkanut löytyä, minusta vaikuttaa että koska niitä on haluttu löytää. Ihminen haluaa selitystä, mikä on ymmärrettävääkin.

Jotenkin kaipaisin kuitenkin kahta näkökulmaa tähän asiaa vielä:

Olisiko lentokapteeni päässyt ohjaamoon?

Ensiksi hatunnosto lentokapteeni Patrick Sondenheimer:ille, joka epätoivoisesti yritti päästä takaisin ohjaamoon ja näin puolusti, viimeiseen asti, matkustajansa sekä koneensa mielenhäiriöistä perämiestä vastaan. Nauhoista tiedetään, että Sondenheimer yritti ensiksi normaaliin tapaan paluuta ohjaamoon, mutta joutui loppuvaiheessa turvautumaan jopa kirveen käyttöön.

Lentoturma Alpeilla: 150 ihmisen pelätään menehtyneen

Saksalaisen halpalentoyhtiön Germanwingsin Airbus A320 -lentokone putosi vaikeakulkuiseen vuoristomaastoon Etelä-Ranskaan tiistaina. Kone oli matkalla Barcelonasta Düsseldorfiin. Ranskan siviili-ilmailuviranomainen DGAC on vahvistanut koneen putoamisen, ja koneen jäänteet on paikannettu Prads-Haute-Bléonen kylän lähelle. Sään kerrotaan olleen onnettomuushetkellä alustavien tietojen mukaan melko hyvä.

Germanwingsin mukaan koneessa oli 144 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä