Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen esitys kilpailukyvyn parantamiseksi

"Kympin tyttö" haastaa lyhyen matikan ehtolaiset!

”Kympin tyttö” haastaa lyhyen matikan ehtolaiskurssilaiset kykypuolueen johtajakilvassa!

 

Onko kykypuolue Kokoomuksella varaa jättää ainutlaatuinen tilaisuus käyttämättä, jossa kaikilla mittareilla mitattaessa lähes täydellinen nainen, tarjoutuu pelastamaan nykyisten poliittisten kauppiaiden pulaan saaneen puolueen ja isänmaan katastrofilta. Uskon, että mainion puolueen päättävä väki valitsee ylivertaisen Elinan keskinkertaisten sijaan ja pelastaa samalla ryvettyneen kykypuolueen maineensa.

100 000 työpaikkaa - jos huomenna ei sada

Mikään ei ole helpompaa kuin talouden ennustaminen, palkka kilahtaa tilille siitä, että sanoo että maan talous kasvaa ensi vuonna 1-2%. Tätä vasten kommentti Työ- ja elinkeinoministeriö pitää yhä mahdollisena, että hallitus voi saavuttaa tavoitteensa 110 000 uudesta työpaikasta (YLE 10.4.2016) on mielenkiintoista luettavaa.

Suomi ei ole yksityinen liikeyritys

Seurattuani pääministeri Juha Sipilän (kesk) toimia on herännyt epäilys, että hän kuvittelee voivansa johtaa maata kuin omistamaansa liikeyritystä.

EK:n kannattaisi nyt tehdä yhteistyötä

Palkansaajajärjestöt – myös SAK – ovat osoittaneet vastuullisuutta valmistelemalla ratkaisuja, joilla pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus saataisiin vetämään onnettomat työmarkkinaesityksensä pois.

Pitääkö pääministerin puhua totta?

Olin hämmentynyt pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilisestä tv-puheesta.

Odotan, että pääministeri on rehellinen ja puhuu totta. Erityisesti odotan sitä suoralta [välittömältä] tv-esiintymiseltä, jossa kukaan ei pääse oikaisemaan esitettäviä väitteitä.

Ei vääristellyt, Mikael Kallavuo

Koska Mikael Kallavuon monologiblogi ei anna mahdollisuutta kommentointiin teen poikkeuksen ja perustan siitä blogikirjoituksen.

Mikael kysyy: "vipuloiko tai manipuloiko Sipilä YLEn avulla kriisitietoisuutta saadakseen tukea haluamalleen oikeistolaiselle politiikalle" ja tuo esille muutamia mittareita.

Kilpailukykyloikasta vapaaseen pudotukseen?

Onko hallitus virittänyt giljotiinin, jolla toivotusta ”kilpailukykyloikasta” tuleekin vapaa pudotus?

Lähes kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että talouden ongelma on pitkään jatkunut budjettialijäämä ja valtion jatkuva velkaantuminen sen seurauksena.

Erimielisyydet alkavat, kun tulee puhe ongelman syistä. Ne kasvavat sitä suuremmiksi, kun ryhdytään esittämään keinoja tilanteen korjaamiseksi. Kun tähän lisätään erilainen ymmärrys kansantaloudesta ja sen toimintalogiikasta, valmiina on kokonaisuus, josta voi olla vaikea erottaa sitä, mikä on totta ja mikä ei.

Hallituksen esityksen vaikutukset kansantaloudessa

Hallituksen yritys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi kärsi odotetusti haaksirikon.  Nyt hallitus uskoo pääsevänsä 5 %:n yksikkötyökustannusten alentamisella viennin kilpailukyvyn parantamiseen poikkeuksellisilla pakkokeinoilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä