Kaikki blogit puheenaiheesta ISIS ja USA

Pelätty terroriennuste toteutui – mistä kannetaan vastuuta?

Turussa kaksi täysin osatonta ja viatonta ihmistä tapettiin – tekijä kertoi olevansa isis-soturi [1.

”Kuolemantuomio viattomien tappajalle” – New York

US presidentti Donald Trump twiitissään ”tuomitsi” [* liki heti uzbekin kuolemaan, tosin Yhdysvalloissa saa oikeutta ja asianajajankin. Kahdeksan kuollutta – uhriluettelo kertoo täysin viattomien maksaneen jostain – sillä kallemimmalla – hengellään, mutta mistä he maksoivat?

[* ~ https://yle.fi/uutiset/3-9912435 -

 

Maailmassa on karma, jota kutsutaan syyn ja seurauksen laiksi

Suomi sai terrori-iskun – kuka ja ketkä kantavat vastuun?

Turku pysäytti suomalaiset. Olisiko poliitikkojemme pitänyt pysähtyä miettimään mahdollisia - ja nyt jälki viisastellen miettimään tulevia - seurauksia mitä syntyy, kun lähetetään sotilaitamme Afganistaniin, Irakiin ja Afrikan Maliin. Ei mietitty ja nyt on esitettävä se surullinen kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat nyt vastuun tehdyistä sotilaittemme lähettämispäätöksestä?” 

 

Espanjassa siviilit viattomina uhreina – mutta miksi?

Tuntuu dramaattiselta, kun Yle esitti samaan aikaan herättävän dokumentin ISIS – Islamic State’ n synnystä |1. Jotenkin rujoa on nyt jälleen katsoa ja lukea tarkkoja selvityksiä miten pitkin lähinnä Naton jäsenvaltioita riivaa ulkoa tuotu uhka – tappamisineen, vieläpä niin julmalla tavalla, ettei siihen ole kovin helppo varautua.

….

Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseen?

 … ovatko Yhdysvaltojen erikoistaistelujoukot jo Syyriassa – ISIS -järjestön valtaaman Raqqan vapautustaisteluissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1464240118372 - entä meidän mukanaolo USA' n rinnalla kouluttamassa taisteluoppia kurdeille Irakissa - isisl

...Paris 2015...

...Paris 2015...

Yhdysvaltain Syyria-politiikan muutos herättää toiveita

Näyttää sitä, että Yhdysvaltain Syyria-politiikassa olisi tapahtumassa muutos. Washingtonissa harkitaan näet aseistettujen maajoukkojen lähettämistä tekemään iskuja ISIS:tä vastaan. Puolustusministeri Ashton Carter totesi eilisessä senaatin kuulemisessa, ettei maaiskujen mahdollisuutta Syyriassa ja Irakissa suljeta pois.

Länsivaltojen riisuttava ISIS aseista!

Vähättelemättä Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinnon ja sitä vastaan taistelevien kapinallisten välisen sodan vaikutusta, Euroopan pakolaiskriisin välitön liikkeelle paneva tekijä näyttää olleen äärijärjestö ISIS (engl. Islamic State of Iraq and Syria, myös ISIL, Islamic State of Iraq and the Levant tai arab. Daish ja Daash) - tai niin sanottu Islamilainen valtio (IS) - ja sen harjoittama terrori.

Syyrian tilanne räjähdysherkkä: sekä Venäjä että Yhdysvallat pommittavat

Saatuaan maansa parlamentilta valtuutuksen presidentti Vladimir Putin käynnisti iltapäivällä ilmaiskut Syyriassa. Kremlin tiedottajan mukaan päätavoite on lyödä terroristijärjestö Isis ja tukea Syyriaa taistelussa terrorismia ja äärimmäisyysliikkeitä vastaan. Varauksetonta tukea presidentti Bashar al-Assadille ei kuitenkaan anneta.

Lähi-idän sotarikolliset oikeuden eteen!

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on maailmanjärjestön yleiskokouksessa vaatinut, että Syyrian sodan tapahtumat viedään kansainvälisen rikostuomioistuimen käsittelyyn.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin presidentti Bashar al-Assad ja hänen hallituksensa asetettaisiin rikosoikeudelliseen vastuuseen. Ilmeisesti Ban Ki-moon tarkoitti myös Isisin johtajien saamista oikeudeen, jolloin heitä ei siis surmattaisi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä