Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvu-ura

Miksi vienti ei vedä

Miksi vienti ei vedä? Miksi omavarainen maatalous kärsii Venäjän viennin lakkaamisesta? Meillä tuetaan maataloutta ja perustellaan tukea sillä, että meillä pitää olla oma tuotanto. Miksi sitten tuotetaan yli oman tuotannon? Tuetaanko Suomessa EU-maataloustuella venäläisten juuston syöntiä?

Vienti Suomesta ei vedä koska muualla samat tuotteet tehdään edullisemmin ja tehokkaammin. Lisäksi markkinoinnin taidossa elämme vieläkin YYA-sopimuksen jälkeistä aikaa, jolloin kaupat tehtiin juomalla vodkaa venäläisten kauppakumppaneiden kanssa.

"Miljardi ihmistä tekee työmme halvemmalla" -Björn Wahlroos

(Värikäs suurpääomapersoona Björn "Nalle" Wahlroos nuoruusvuosien proletariaatin diktaturistina esittää työmme täällä EU-Euroopassa liian arvokkaaksi, tarkoittanee, että meillä on ansaitsematonta ostovoimaa, jolla nostatamme kasvuhokemakulttuuria - lopulta työttömien armeijoina, robotisaation ja kaukoitätoverin hoitaessa hommamme?)

 

Avautuminen Suomeen

Kaikkihan me tiedämme, että kokoomus hakee ratkaisuja Suomen alamäkeen avautumalla kansainvälisyyteen. Vaikka kansainvälisyys on välttämätönta, niin mikään toinen maa ei hoida meidän velkaantumista kuntoon. Meidän on hoidattava omat asiamme ja siksipä keskusta toisin kuin kokoomus avautuu Suomeen. 

Meidän on käännettävä katsemme hyödyntämättömiin voimavaroihin. Tulevaisuus rakennetaan pitkälti biotalouden varaan. Tuontienergia rasittaa mirjarditolkulla vaihtotasettamme. Siksipä avautuminen Suomeen on  suunnanmuutokselle välttämätön.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä