Kaikki blogit puheenaiheesta Keskiaika

Älkää pöläkkö, kaikki hyvin


Keskiajalla net säikähit ja tulit hulluiksi, ko paljastu, ettei papit tiehneekkään kaikkea, tekivät vain bisnestä ja Amerikan löytyminen pilas sen aikasen tiedemaailman, ko sieltä löyty elläimiä ja kasveja, joistei antiikin viishaat puhuhneet mittään.

YleRadiossa on upeasti keskiajan asioita ja sois hyvä vaikka Ylen toimittajien perehtyä historiaan muutenki. Kaikki mennee koko ajan paremmin. Maailma muuttuu koko ajan ja ihmiskunta on aina ollu uuen eessä ja niin on siis ollu ennenki.

Tervetuloa takaisin, keskiaika

Elämme kaikki "reaalimaailmassa", mutta kysymys siitä mikä on "reaalista" ei ole kovinkaan reaalisella tasolla ratkaistavissa. Se on filosofinen kysymys, joka koskee enemmänkin sen tiedon luonnetta ja laatua, jolla saamme tietoa ja otteen "todellisuudesta".

Luokat Suomessa ennen kapitalismia

Ehkä mielenkiintoisin tänä vuonna lukemani kirja on Kimmo Katajalan «Suomalainen kapina — talonpoikaislevottomuudet ja poliittisen kulttuurin muutos Ruotsin ajalla (n. 1150-1800)».

"Keskiaika on jo täällä"

 

Emeritusprofessori Martti Tiuri kritisoi tiukasti ilmastoteologiaa Helsingin Sanomissa. Erittäin sopivaan aikaan, onhan ilmastolaki tänään eduskunnan käsittelyssä.

 

http://www.hs.fi/mielipide/Keskiaika+on+jo+t%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4/a140185...

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä