Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan tukipaketit

Katainen selittää Kreikan tukia

IS:n toimittaja kyseli Kataiselta Kreikan lainoista. Vastaukset olivat parhaimmillaan tuttua timanttista "kataismia". Tässä esimerkki:

 

Piikki on auki aina

"Kreikan piikki ei ikävä kyllä ole enää koskaan kiinni" kertoi Timo Soini puolueväelle sunnuntaina.

 

Autoveron alennusta juhlittiin, maahanmuuton kustannusten selvittämistä suorastaan ylistettiin. Eniten silti suosionosoituksia sai median ja muiden puolueiden haukkuminen.

 

Sitten kun puhutaan siitä, josta jo kauan on PS puhunut, kreikan piikistä, no se piikki on auki ja pysyy. Hurrauksia ei juuri kuulunut. Toki muutamat aplodit ansaitsi haukkumalla muut päättäjät pystyyn kyseisestä tilanteesta.

 

Huh, pian jo lehmätkin lentävät.

"Ei enää rahaa Kreikkaan" sanoi SDP:n puheenjohtaja Rinne pontevasti MTV:n Huomenta Suomessa tänään.
Piti oikein tarkastaa päivämäärä ja kyllä, ei ole aprillipäivä, vaikka näin paksua soopaa jälleen lykätään.
Kyllä on tällä ja muutamalla muullakin vanhalla puolueella lupaukset sellaiset, että maallamme ei pitäisi tulevaisuudessa olla huolen häivää ;)
Tuntuu vain oudolta, miksi niitä työpaikkoja ei ole ennen vaaleja keksitty järjestää, tai pontevasti laittaa Kreikka paketeille stoppia ?

Uusi vuosi, vanhat ja vakavat ongelmat

Huolien täyttämälle suomalaisen politiikan näyttämölle on jälleen hypähtänyt vanha ja tuttu peikko, Kreikan tukipaketti.  Maassa tullaan järjestämään uudet vaalit. Tulevan uuden hallituksen taloustoimia ei kukaan pysty ennakoimaan. Vaalien voittajaksi ennakoidaan Syriza puoluetta, joka kannattaa valtion velkojen mitätöimistä. Suomen suossa rämpivälle taloudelle Kreikan lainojen mitätöinti olisi vakava isku vyön alle.

Selkeästi on olemassa vaara, että Kreikan lainat joko jäävät maksamatta, tai sitten velkojat joutuvat antamaan ne ainakin suurelta osin anteeksi.

Kreikkalaisten onni, suomalaisten murhe !

Nyt, kun siis Kreikkaan tulee uudet parlamenttivaalit tammikuussa, voi jo nyt sanoa, aivan riippumatta vaalituloksesta, että meillä suomalaisilla olot tulevat tukaloitumaan entisestään.
Tavallisen kreikkalaisen puolesta voi iloita, koska heille se toivottavasti merkitsee EU vallasta irti pääsemistä, mutta mutta …
Viimeistään tammikuun vaalien jälkeen voidaan irvistäen katsoa Urpilaisen ”takuita” eli huuhaa sopimusta, jolla ei siinä vaiheessa ole keräyspaperia suurempaa arvoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä