Kaikki blogit puheenaiheesta Kuopio

Pelastuskoulu tulee säilyttää Helsingissä

On tärkeää, että Helsingissä koulutetaan pelastusalan ammattilaisia vastaamaan Helsingin ja Uudenmaan suuren väestökeskittymän pelastustoiminnan haasteisiin. 

IL: Uusnatsien musiikkifestivaali jälleen Nilsiässä – Poliisi rinnastaa häihin

Iltalehti uutisoi eilen Kuopion Nilsiässä tänään ja huomenna järjestettävästä Euroopan suurimmasta uusnatsien musiikkifestivaalista nimeltään Apocalyptic Rites. Itä-Suomen poliisilaitos ei ole varautunut tapahtumaan mitenkään ja vertaa tapahtumaa hääjuhlaan. Poliisin mukaan festivaali on järjestetty jo useampana peräkkäisenä vuotena.

Iltalehden mukaan tilaisuuteen olisi ilmoittautunut ainakin 300 uusnatsia ympäri Euroopan.

Lue lisää:

Fimea jää Helsinkiin

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän asettama selvitysryhmä on tänään julkaissut mietintönsä. Tässä "Fimean alueellistamisen jatkoselvitysryhmän loppuraportissa" päädytään, vihdoin, siihen ainoaan oikeaan ratkaisuun. Pääosa Fimean toiminnasta jää Helsinkiin ja jokin osa jää Kuopioon. Näinhän asiat ovat olleet koko tämän alueellistamisseikkailun ajankin.

Minna Canthin kotitalon kohtalo on kansallinen häpeä

”Kuopion tuomiokirkon kupeessa seisoo tyhjillään hieno talo, jolla on vielä hienompi historia. Suurnainen Minna Canthin kotitalohan se siinä rapistuu.” kirjoitti Veera Jääskeläinen Savon sanomissa 14.10.2015, pohtien Kanttilan kummallista kohtaloa. Viime syksynä kuopiolaiset kuitenkin elivät uudessa toivossa, ja tämä toivo oli kulttuurineuvos Veijo Baltzar.

Minna Canthin kotitalo vailla tulevaisuutta – järjestelmä syö omaa kättään

Suomalaisen naiskirjailijan Minna Canthin talon kohtalo on tullut minun osaltani traagisesti päätepisteeseen: yksityishenkilö ei pysty Kanttilaa pelastamaan. Siitä huolimatta, että Kuopion ostoskeskukset, päiväkodit ja monet muut paikat on nimetty kirjailijan nimen mukaisesti, hänen kotitalonsa rapistuu tyhjänä vailla tulevaisuutta. Olen tilanteesta tosi pahoillani, surullinen ja järkyttynyt.

Kuopion sellutehdas miljardiluokan moka

Kuopioon suunnitteilla oleva megalomaaninen sellutehdas työllistäisi suuren määrän ihmisiä, mutta suunnitteltu laitos ei koettelisi ympäristöä silkkihansikkain. Ymmärrän hyvin ihmisten halun saada paikkakunnalle työllisyyttä nostava hanke, mutta ovatko he tietoisia hankkeen vaikutuksista alueen tulevaisuuteen. Elämä kun ei ole pelkkä työntekoa, vaan jossain välissä olisi hyvä myös virkistäytyä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä