Kaikki blogit puheenaiheesta Liikenneministeriö

Tunnin junaa Tampereelle ei ole syytä toteuttaa - kuka perustaisi vastayhtiön?

Koska sekä Lauri Lyly että Sanna Marin ovat johtavia demareita, joilla on luonnollinen, jopa pakottava tarve ehtiä stadista äkkiä takaisin Tampereelle, on vaarana, että hallitusneuvotteluissa syntyy sopimus tunnin junasta pohjoiseen. Palveleehan tämä suunta myös takamaiden keskustalaisia.

Suomesta ei raha lopu, eikä liikenneministeriöstä järki

Liikenne- ja viestintäministeriöstä löytynevät maan virkamiehistön loistavimmat älyköt. Aamun IS kertoo miten ministeriö oli tilannut muutaman kännykkävideon YouTubeen 50.000 eurolla.

Turvallisuuden priorisointi

Niin Jorma Moll, Kalevi Kämäräinen kuin Aimo Remes kirjoittivat aiheellisen ja surullisen ajankohtaisen blogin Suomen tasoristeysten yhä olemattomasta turvallisuudesta.

Vastuu, ammattietiikka ja LVM

"Kun unohdamme kiireen, alamme muistaa asioita, jotka olemme kiireessämme unohtaneet". - Sainio 

LVM unohti autoveron.

Mika Anttonen puhuu asiaa väyläyhtiöstä - julkista kirjanpitoa on kehitettävä

ST1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen on Turun Sanomissa ihmetellyt miksi tieliikennettä varten on perustettava uusi julkinen yhtiö.

"Teiden korjaamiseen on muka vaikea löytää valtion rahaa. Eikö sitten kaikki valtion toiminta kuten sosiaaliturvakin kannattaisi yhtiöittää, niin budjettihuolet olisivat ohi?" sanoo Anttonen.

Siruttamisen aika lähestyy meitä

Ministeri Berner avoimine rajapintoineen avasi meille veronmaksajille tulevaisuutemme näkymää suunnitteilla olevan väyläyhtiön suhteen. Lopputulemana ministeri toi esille sen tosiasian, että uudistuksen ansiosta verotuksemme kevenee. Jippii. Ja vielä kerran jippii, kun tilalle ei tule tietullejakaan. Väyläyhtiön verkon käytöstä peritään jatkossa mobiilimaksu, joka perustuu avoimeen tiedon rajapintaan. Toisinsanoen meidät kansalaiset tullaan siruttamaan Sipilän hallituksen toimesta parin seuraavan vuoden aikana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä