Kaikki blogit puheenaiheesta Marko Hamilo

Punavihreä aatemaailma toimittajille normaali olotila

"Arvokonservatiiviset joutuvat pitämään toimituksissa matalaa profiilia." Näin kirjoittaa Punavihreä kupla –kirjan tehnyt Marko Hamilo (sit.) toimittajien kokemuksista Suomen Uutisissa.

Kuplissa oomme kaikki

 

Vaalien jälkeen näyttelijätär Krista Kosonen loi laajempaan julkisuuteen käsitteen ”kupla”, millä tarkoitetaan oman näköisen piirin hankkimista sosiaalisessa mediassa sekä ihan elävässä elämässä. Hänen tapauksessa kupla tarkoitti sitä, ettei hän tuntenut ketään perussuomalaisia äänestänyttä. Vaan kuplia on toki muunkinlaisia.

Hamilon kupla ja oikea mediakritiikki

Jotkut ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että toimittaja Marko Hamilon selvitys ”Punavihreä kupla” julkaistiin melkein samaan aikaan oman Hesari-kritiikkini kanssa. Eivätkö nämä kritiikit kumoa toisensa: yksi oikealta, toinen vasemmalta?

Elääkö suomalainen media punavihreässä kuplassa?

Maailmalla tehdyt tutkimukset osoittavat, että toimittajat kannattavat enemmän arvoliberaaleja ja vasemmistolaisia puolueita kuin väestö keskimäärin. Suomessa tehdyt mielipidetutkimukset osoittavat samansuuntaisia tuloksia – toimittajien keskuudessa vihreät nauttivat vankkaa kannatusta, kun taas perussuomalaiset on mediaväen keskuudessa vähiten suosittu puolue.

Kansa jota ei ole

Tiede-lehden ex-toimittajanakin kannuksia niittänyt Marko Hamilo avasi Perussuomalainen-lehden kolumnissa ajatuksia siitä, mitä ovat kansan syvät rivit ja millainen puna-vihreä kupla elää Pitkänsillan duunaripuolella muutaman neliökilometrin pläntillä.

Kallio on outo maa?

Kallion alue oli viime vuosisadan alussa hurja paikka. Henkirikoksia tehtiin paljon, erilaiset (lähinnä kai nykyisiä moottoripyöräjengejä muistuttavat) nuorisohuligaaniklikit tappelivat menemään. Asuttiin ahtaasti ja ilmansaasteet olivat raskaasta teollisuudesta ruskeanaan. Sisällissota oli mitenkuten taputeltu ja niin edelleen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä