Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipideasiat

VAINOAJAN PAIKKA LAITOKSESSA

VAINOAJAN PAIKKA LAITOKSESSA!

Vainoaminen on rikos sanotaan, mutta entä sitten kun vainoaja ottaa sinut tai minut todella tarkkailunsa piiriin, hän etsii sinusta heikkouksia pitkään, esittäen jopa hyvää ystävää sairaine konsteineen, kunnes iskee hyvän syyn keksittyään. 

Tunteet voittavat uskonnotkin

Perusteluina siis, jos vaan joltain tuntuu, sitä voi käyttää perusteluna melkein mille tahansa mielipiteelle. Ihmisten sisäiset tunnetilat ovat perusteluina jopa helpommat käyttää kuin uskontojen tuottamat perustelut. Kukaan ei oikeasti tiedä toisen sisällä pyörivien tunteiden syntymekanismia, eikä ole yhtään kirjaa, jonka teksteihin voisi edes logiikalla vedota. Ainoastaan kasvokkain tapahtuvasta keskustelusta voi päästä selvittämään tunneperusteluiden lähtökohtia ja sitä, ymmärtääkö suuria tunteva mitään siitä asiasta, josta suuria tunnepurkauksia esittää. 

Aivoja lepotilassa

Kun asioita tietää, niin niitä ei enää tarvitse miettiä. Ei tarvitse kyseenalaistaa, eikä ajatella. Kun tietää, että joku on aina oikeassa, niin voi kyselemättä ottaa vastaan ja jakaa eteenpäin varmaa tietoa...

Aivothan pyrkivät toimimaan mahdollisimman pienellä energiankäytöllä, aika mahdotontahan se elämä olisi, jos ei tuoliin uskalla istua, koska sehän voi kadota sillä hetkellä, kun tuolille kääntää selän istumisvaiheessa. Silti joskus voisi miettiä sitä katoamisen vaihtoehtoa, ihan sen takia, ettei kukaan pääse vanhaa tuolijekkua tekemään.

Mielipiteen vapaus ei miellytä kaikkia.

Eipä ehtinyt kauaa mieleipiteeni olla esillä, kun joku oli jo polttanut päreensä siihen että sanoin "Hitlerin olleen hieno mies." Vai olisiko profiilini ilmianto johtonut siitä, että mielipiteeni vammaisten likvidoinnista ei kohdannutkaan sananvapauden pöytäkirjaa, kuin jos olisin perussuomalaiseen ja isänmaalliseen tapaan kritisoinut maahanmuuttopolitiikka ja siinä sivussa antanut ymmärtää, että kuula kalloon on parempi ratkaisu kaikkeen maahanmuutto politiikkaan.

Mikä on mielipiteesi arvo?

Tässä kirjoituksessa lähden pohtimaan subjektiivisiin mielipiteisiin perustuvaa ajattelua, niiden arvoa ja järkevyyttä yleisesti politiikassa sekä kansantalouden hoitamisessa.

Neljännesvuosisata on pitkä aika

Tämän päivän Helsingin Sanomat toi mieleeni moniarvoisemman Helsingin Sanomat 1990-luvun alusta.

Päivän lehti ei ole enää niinkään sanomalehti, vaan pikemminkin lehti, jolla on agenda. Sinällään kauniiina  ja arvokkaana tavoitteena lienee lukijoiden muuttaminen paremmiksi ihmisiksi. Kaupallisesti toimivalle lehdelle kova tavoite, sillä lukijoissa on monenlaisia ihmisiä.

Tarvitseeko jokaisesta asiasta aina olla mielipide?

Olen joskus tullkut pohtineeksi, onko jokaisesta asiasta aina oltava mielipide.  Mielestäni ei.  Kaikesta ei aina tarvitse olla ainakaan ehdotonta mielipidettä.

Minäkin olen, tutkittuani asiaa eri lähteistä muutama vuosi sitten, päätynyt sille kannalle että on varsin mahdollista, ettei kuussa koskaan ole käynyt miehitettyä lentoa.  Vastikäänhän vietettiin Apollo 11 -lennon 47 -vuotispäivää.

Silti on mahdollista, tosin aika epätodennäköistä, että siellä onkin käynyt miehitetty laskeutumisalus. Tai useampiakin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä