Kaikki blogit puheenaiheesta Myyntivoittovero

Yksinkertaisuus on älykästä

Yhteiskunta on nykyään kovin monimutkainen. Edes vuosikymmeniä opiskellut lakimies ei tunne kaikkia suomalaisia säänteleviä lakeja. Lakeja toteuttavat EU:n ja valtion virastot ovat vielä monimutkaisempia. Tavallinen kansalainen ei tunne edes nimeltä Euroopassa ylintä valtaa pitäviä neuvostoja. Meitä lähempänä olevat valtiollisen ja kunnallisen tason valio- ja lautakunnat ovat useimmille myös mysteeri.

Kokoomus haluaa palan asunnostasi verottajalle

Kokoomuksen eduskuntaryhmän esittämä varainsiirtoveron poistaminen asuntokaupasta (osakehuoneistoissa 2 % ja omakotitaloissa 4%) ja sen kompensoiminen oman asunnon myyntivoiton verovapauden rajaamisella, olisi Helsingissä asuville asunnonomistajille kallis paukku.

Toteutuessaan tämä tarkoittaisi suoraa tulonsiirtoa pääkaupunkiseudun asunnonomistajilta muualla Suomessa oleville asunnonostajille. Helsingissä asuvalle asunnonomistajalle tämä olisi kylmä suihku.

Kotitalousvähennys - halutaanko työllistää vai valvoa?

Kotitalousvähennys on siitä erinomainen työkalu, että sen avulla voidaan lisätä kotimaisen kysynnän kasvun kautta työllisyyttä - kannustaa kotitalouksia teettämään ulkopuolisilla sellaisia töitä, joita on totuttu tekemään itse. Myös pimeän työvoiman käytön vähentäminen on kotitalousvähennyksen tärkeä tavoite. Kotitalousvähennyksen piiriin ovat kuuluneet asunnossa tehtävät työt; mm. siivous, lastenhoitotyö ja kodin remontointityöt.

Myyntipäivän voi valita, kuolinpäivää ei

Hyvää Uutta Vuotta!

Perintö- ja lahjavero nousee jälleen vuodenvaihteessa - tällä kertaa yhdellä prosenttiyksiköllä. Ruotsi ja Norja ovat jo luopuneet perintöverosta, mutta Suomessa se vain kiristyy. Kuolinveroksikin kutsutusta veromuodosta liikkuu runsaasti tahallisia tai tahattomia väärinkäsityksiä. Varmaa on vain se, että vero on haitallinen perheyrityksille.

Valtiolle rahaa vai vääryyksien korjaaminen?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä