Kaikki blogit puheenaiheesta Natotus

Homottava yhteiskunta-mitä seuraavaksi?

 

Suomessa pitäisi nyt harrastaa sotetusta, mutta tärkein asia pannaan sivuun aina vuorotellen? Siksi lain valmistelut tms asioineen heitetään sivuun.Ensin siirryttiin mamuttalemaan. Ja aina tehdään kutakin hartaana kuin kesäseuroissa? Kun aikansa mamuteltiin kiivaasti tuli tämä nykymuoti homotus. Ja nyt vasta salamat leiskuvat? Aiheetta nytkin. Mutta tärkeää on,että sotetus tarpoo syvällä etanan vauhtia? Porin Areenaako tässä nyt esivalmistellaan tällä homotuksella? Ja sotetus jää yhä kauemmas ja kauemmas!VALTETTAVASTI.

 

Nyt jopa seksin pakkopannabulla sotketaan itäiseen uhkaan ja pakotteisiin!

Helsingin Sanomien tähtitoimittaja ja edesmenneen hyvin ansioituneen ”HS-natovastaava” |1 Olli Kivisen manttelinperijä Kari Huhta vääntää jo puolipakkomielteisesti vastakkainasettelua Venäjää – itäistä 1300 kilometrin naapuriamme vastaan – linkki koko kolumniin ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1477185593506

 

Ote pakotekolumnista

Kuiskuttelu terrorisoi keskustelua

Satakunnan Kansan Tomi Lähdeniemen pääkirjoitus 11.10. heijastelee vahvasti Suomen turvallisuuspoliittista keskustelua:

 

"Puolustusvoimien entisen komentajan, kenraali Gustav Hägglundin luonnehdinta Suomen puolustuspoliittisesta asemasta on virkistävä poikkeus polarisoituneessa keskustelussa.

Julkista keskustelua seuratessa näyttää, että Suomella ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa: Nato-jäsenyys tai nykyistä läheisemmät suhteet Venäjään eli myöntyväisyyspolitiikka."

Rauhannobelisti Ahtisaaren johdolla patistetaan suomalaisia Natoon

 

Presidentti Martti Ahtisaari, entinen toimittaja Tapani Ruokanen ja ministeri Jaakko Iloniemi julkaisivat kirjan – ”Miten tästä eteenpäin?”, jossa yritetään lannistaa kansakuntamme suuren enemmistön natovastaisuutta. Kaikenmaailman dokumenttikirjoittaja Jukka Tarkka komppaa täysillä natouskovaisen kiihkolla |1 |2

Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella

(Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen)

Nato-mielisessä kuplassa happi loppu?

Kirjoitin toukokuussa blogissani ”Muutamia huomioita NATO-keskusteluun” siitä, miten turvallisuuspoliittisessa kirjoittelussa ja sosiaalisen median keskusteluissa leimataan rumasti tietynlaisen näkemyksen omaavia henkilöitä ”menneisyyden edustajiksi.” Kirjoitin tuolloin:

 

Media tuntuu kiihdyttävän natotustaan – työillallisen lähetessä

(Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi suomalaisten olevan ystäviä ja ystävät kutsutaan aina ruokapöytään – ilmaisten, että kyseessä on vain illallinen - televisiouutisoinnissa)

 

Muutamia huomioita Nato-keskusteluun

Suomi sai vapun aatonaattona pitkään odotetun, tuoreen selvityksen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista. On ensinnäkin paikallaan alleviivata, mitä selvitys ei ole: Se ei ole kannanotto Suomen turvallisuuspoliittiseen linjaan. Selvitys ei rajaa vaihtoehtoja sen 3. luvussa esitettyihin täysjäsenyyden vaihtoehtoihin. Suomen ja Ruotsin käsi kädessä Naton ulkopuolelle jättäytyminen on yhä, kansalaismielipide huomioiden, se todennäköisin vaihtoehto. Tätä vaihtoehtoa ei selvitys ota huomioon, koska sen tehtävä oli selvittää mahdollisen jäsenyyden vaikutuksia.

Natotus valmistuu, vuorossa usattaminen

 

 

Suomea on nyt natotettu lähes neljännesvuosisadan ajan. Lopputulos on se, että Natossa ollaan jo lähes yhtä kiinni kuin ovat sen varsinaiset jäsenmaat. Puuttuu enää vain se, että allekirjoitettaisiin varsinainen liittymissopimus. Sen ainoa este on Suomen kansa.

 

"Because Venäjä"

Suomalainen turvallisuuspoliittinen keskustelu on tänä päivänä jonkunlaista kilpailua siitä, kuka maalaa synkimmän uhkakuvan Venäjästä. Todellisuuskaan ei aina riitä, vaan joskus on turvauduttava fantasiaan. Erinäisten turpo-analyytikkojen kirjoittelu kestää huonosti kriittistä tarkastelua. Se muistuttaa lähinnä Petteri Sihvosen Urheilulehden aikaista jääkiekkoanalyysia, jossa kaikkea katsellaan vähintäänkin värillisillä laseilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä