Kaikki blogit puheenaiheesta Oulun yliopisto

Pienpuolueet pimentoon: Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Oulun yliopistolla oli eilen ylioppilaskunnan järjestämä vaalipaneeli. Erilaiset vaalit vievät nykyään merkittävän osan ylioppilaskunnan toimintasuunnitelmaa. Myös Suomen Ylioppilaskuntien liiton toiminta tuntuu toimintasuunnitelmien perusteella keskittyvän nuorten ehdokkaiden saamiseen läpi vaaleissa. Kannattaa tutustua toimintasuunnitelmiin.

Yliopistolain satoa niitetään nyt yliopistoissa – mukana torajyviä?

Mitä Suomen yliopistoissa tapahtuu? Kysymys nousee mieleen, kun seuraa yliopistomaailmaa koskevaa uutisointia ja kuulee viestejä yliopistoista. Viesteissä kerrotaan epävarmuudesta, resurssipulasta, hallinnollisen työn lisääntymisestä, rahoitusmallin ongelmista, arvostuksen puutteen kokemuksista, huonosta johtamisesta, henkilöstön sivuuttamisesta ja ihmisten väsymisestä. Olen seurannut huolestuneena erityisesti Oulun ja Tampereen yliopiston sisäistä kuohuntaa. Henkilöstö on barrikadeilla ja epäluottamus johtoa kohtaan on käsin kosketeltavaa.

Oulun yliopiston eläinmuseo lopetetaan?!

Onko mitään niin liikkuvaa museota kuin Oulun yliopiston eläinmuseo? Taas sitä uhkaa siirto. Tai oikeastaan, jos puhutaan oikeilla termeillä, lopetus nykymuodossaan!

Kaikki tietävät, että eläinmuseolle on rakennettu varta vasten upeat tilat Linnanmaalle luontevasti biologian laitoksen viereen. Mutta ei se mitään. Yliopisto on päättänyt luopua tiloista nykyisessä käytössään.

EK:n kuntarankingtilaisuus Oulun yliopistolla

Kävin kuuntelemassa EK:n kuntarankingin julkistusta Oulun yliopistolla tänään. Voi kuinka olisin halunnut ajatella asioista samoja linjoja kuin EK:laiset ja muut liike-elämään päin enemmän kallellaan olleet ihmiset tuolla, mutta ei. En voinut. Osin tämä johtuu toki omista mielipiteistäni, osin siitä, miten luen ja kuuntelen erilaisia mediatekstejä vastakarvaan.

Ja suurilta osin siitä, että puhujat päästelivät niin kertakaikkisen kummallisia ajatuksia suustaan. Tulevat kärjistykset ovat omiani. Närkästykää!

… --- …

Pohjoinen tarvitsee musiikkikasvatuksen osaajia

Oulun yliopiston hallitus ilmoitti yllättäen viime viikolla suunnitelmista lopettaa musiikkikasvatuksen pääaine.  Lopullinen lakkautuspäätös aiotaan tehdä jo yliopiston hallituksen kokouksessa huomenna 15.6.

Vielä yliopistojen vertailusta - oikaistu Shanghain lista

Sipilän hallituksen koulutusleikkaukset ja niistä johtuneet Helsingin yliopiston yt-neuvottelut irtisanomisineen   ovat viime aikoina olleet poikkeuksellisen mielenkiinnon kohteena julkisessa sanassa. Viimeksi kun Jyväskylän yliopiston professori Pekka Neittaanmäki kirjoitti 10.02.2016 Helsingin Sanomissa vieraskynä-kirjoituksen “Valitus vie yliopistoilta uskottavuuden”, sitä seuranneissa kommenteissa alettiin taas todistella kuinka Helsingin yliopisto on ainoa kansainvälisen tason yliopisto Suomessa ja vähätellä ns. maakuntayliopistoja. Pääperusteluina oli ns.

Seinäjoki, Suomen musiikintutkijoiden 18. symposium 2.-4.4. 2014

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia (Seinäjoki) ja Suomen Etnomusikologinen Seura järjestivät musiikintutkijoiden symposiumin Seinäjoella huhtikuussa. Symposium järjetettiin Rytmikorjaamolla ja sitä tukivat osaltaan Seinäjoen yliopistokeskus UCS, Musiikintutkimuksen tohtorikoulu MuTri, Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtoriohjelma ja Suomen musiikkitieteellinen seura. Symposiumin kansainvälisiä kutsuvieraita olivat prof. Martin Stokes (King´s College London), Dr. Penelope Gouk (University of Manchester), prof.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä