Kaikki blogit puheenaiheesta Perhesurma

Tammelan perhesurmayritys

Kun ihmisen huono sosioekonominen asema ja perheongelmat laittavat tekemään tällaista, pitää muistaa tämän uutisen äidin olevan itsekin uhri, sillä jokaisella menee jossain se raja, millloin henkisesti murtuu - nyt syyttäjä vaatii vähintään 7 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, vaikka ihminen on pikemminkin mielenterveyspalveluiden tarpeessa. Naisen tekemä teon aikainen Facebook-päivitys paljastaa paljon; ”Kukaan ei huomaa sinun kyyneleitäsi, kukaan ei huomaa sinun surua, kukaan ei huomaa sinun kipua..

Puhetta vailla tekoja luo tekoja vailla puhetta - mielenterveys

Perhesurmia,nuorisoväkivaltaa,parisuhdeväkivaltaa,päihdeongelmia jne.

Kovasti taas tuoreimman Oulun tapahtuman kiihoittamana pyöritellään syitä ja seuraamuksia, viritellään työryhmiä ,kokeiluja sekä kuullaan asiantuntijoita. Surraan uhreja.

Kuten miljoona kertaa aiemminkin.

Työryhmät kokoustavat ja puhuvat viisaita, on selkään taputtelua ja käppyrän tulkintaa. Paljon yleviä puheenvuoroja. Nivaskatolkulla suolletaan organisaatiokarttoja, tulkitaan tilastoja ja kuvitellaan korkeita.

Sitten, maanantai EI MITTÄÄN, tiistai EI MITTÄÄN, keskiviikkokaan EI MITTÄÄN.

Karmivista karmivin päähäpisto – voisiko se käydä sinulle?

Rautavaaran turma on käynnistänyt keskustelun perheiden jaksamisesta. Keskustelu onkin paikallaan.

 

Sen aloittajana voi pitää kirjailija Katri Mannista, joka kirjoitti tunteita ja ajatuksia herättävän ulostulon äitien uupumuksesta. En ole Mannisen kanssa kaikesta samaa mieltä, mutta sanoma kokonaisuudessaan on mielestäni hyvä. Ja tietenkin myös isät voivat olla uupuneita.

 

Motiivia etsimässä

 

Vuonna 2012 perheenisä murhasi kaksi pientä lasta ja äidin Helsingin Bulevardilla. Isä kuoli samana päivänä oman kätensä kautta, ajamalla henkilöautolla rekkaa päin. Murhiin ei selvinnyt syytä. 

Samana vuonna Laajasalon perhesurmassa isä sai tuomion kolmesta murhasta. Uhreina oma vaimo ja 1–4-vuotiaat lapset. Motiivina mustasukkaisuus.

Hakunilan perhesurmassa motiiviksi selitettiin perheen hajoaminen ja lasten huostaanotto.

Miehet ja uusnatsitkin ovat ihmisiä

Rautavaaran perhesurmasta jossa nainen ajoi päin bussia surmaten itsensä ja lapsensa ei minulla ollut aikomustakaan käsitellä blogissani. Asia kuitenkin muuttui kun jo ennen hautaan laskemista ilmaantui ruumilla ratsastamaan elämäntapavalmentaja Katri Manninen, josta en ole koskaan aiemmin kuullut mitään, mutta hieman erikoisena pidän Me Naiset -lehden tekemää sympaattista juttua hänen blogistaan, sen motiiveista ja reaktioista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä