Tatu Huuskonen Puhun totuudesta niin kuin sen itse ymmärrän

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluegallup

Ylen uusin puoluekannatusmittaus

Uusimmassa Ylen julkaisemassa puolueiden kannatusta mittaavassa gallupissa kärkipaikka vaihtui. SDP ohitti Kokoomuksen.  Kokoomuksen kannatus lievässä laskussa ja Keskustan pienessä nousussa, joten kolmen suurimman puolueen kärki tiivistyi. Vihreiden kannatus myös pienessä laskussa.

Muuten tilanne tuntuu lähes jäätyneen paikalleen. Sinisten odottama kannatuksen nousu loistaa yhä poissaolollaan. Myöskään Kansalaispuolueden kannatuksen manhdollinen kasvu ei näy ryhmä muiden joukossa?

https://yle.fi/uutiset/3-10240365#start=252

Tältä nyt tuntuu

Istuin kotonani selaamassa Facebookia, kun huomasin Hesarin uutisen heidän tekemästään puoluekannatusmittauksesta. Se oli hyvä uutinen, vaikka keskusta olikin ykkösenä. Voin elää vielä keskustalaisessa Suomessa, mutta kokoomusta minun on vastustettava, näppärästi vetoamalla liikkeemme menneisyyteen, rakentaessa omaa tulevaisuuttani. 

Oikeistolaiset voimat eivät kunnioita vallitsevia luonnonlakeja.

Tuli iso sätky - marraskuun gallupanalyysi

Ylen marraskuun Taloustutkimus-gallup julkaistiin tänään.  Tulokset ovat lähes yhtä myllertävät kuin kuukausi sitten. Kymmenrajoja paukkuu ja useampikin puolue on kannatuksensa pitkän aikavälin ala- tai ylärajoilla.

Tuulella kävijät

Tapahtui väistämätön ja persut romahtivat. Muutamia huomioita voi vetää tästä shokkigallupista kuitenkin.

Perussuomalaisten rakennehan on, kuten Soinikin on sanonut, työväenpuolue ilman sosialismia, joten tältä pohjalta siirtymän persuista demareihin voi selittää, kun duunareiden etuihin alettiin koskea pakkolakien kautta. Sosialismi kelpaa tässä kohtaa duunarille, kun tullaan leikkauksissa liian iholle.

Simppeli testi lähitulevaisuudessa

Poliittisten vaalien alla käydään ihan loputonta vääntöä siitä kuinka paljon ihmisiin vaikutetaan erilaisilla puoluegallupeilla. Eli kuinka paljon ne ohjailevat ihmisten äänestyskäyttäytymistä ja gallupin kärkipuolueet saavat niistä entistä enemmän aiheetontakin vetoapua.

Tarjoan yksinkertaista testiä seuraaville kunnallisvaaleille, millä tämä asia selvitetään.

Puoluegallupista ja äänestämisestä

Ei mene ihan putkeen nyt kokoomuksella. Tuorein gallup tarjoaa tämän vuosituhannen pohjalukuja ja pronssisijaa eikä ole lainkaan sanottu, että pohjakosketus on nyt nähty. Vaan kepulla on sellainen draivi päällä, ettei tällä vuosituhannella ole millään puolueella ollut vastaavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä