Kaikki blogit puheenaiheesta Renminbi

Yhteisvaluutta ja heikommat taloudet

Talouselämässä kirjoitetaan, että "Saksa työntää muut rotkoon". Yhteisvaluutta euro hyödyttää Saksaa, mutta liian vahvana rapauttaa muiden euromaiden taloutta. Yleistäen: yhteisvaluuttaan kuuluvat osataloudet eivät saisi olla kilpailukyvyltään kovin erilaisia. Soini kuvasi tätä rempseään tyyliinsä, että samankokoinen lippalakki ei sovi omenoille ja meloneille.

IMF hyväksyy Kiinan Yuanin (Renminbi) kansainväliseksi vaihtovaluutaksi

*

IMF hyväksyy Kiinan Yuanin (Renminbi) kansainväliseksi vaihtovaluutaksi (Reserve status) ensi maanantaina eli 30.11.2015 pidettävässä kokouksessaan.

Yuan liittyy valuuttakoriin, joka määrittelee IMF:n myöntämien lainojen kurssinmuodostusta.

Katso: The Wall Street Journal, 15.11.2015 http://www.wsj.com/articles/imf-move-to-give-yuan-reserve-status-likely-to-boost-china-assets-1447608676

Kiina marssittaa Yuanin Dollarin rinnalle vaihtovaluutaksi

 

Hybridisota on yksi epäsymmetrisen sodankäynnin muodoista, toinen, selvästi liian vähälle huomiolle jäänyt uusi sodankäynnin muoto on finanssisota.  Sellainenkin on maailmalla käynnissä.

*

Mr.Euro kiinalaisen Ms.Yuanin kukkarolle

Helsingin Sanomat julkisteli euromaiden aikomuksia Saksan johdolla mennä kiinalaisten kukkarolle - mutta miksi tämä on yleensä mahdollista? --- Mehän elimme yli varojemme, ostimme "kiinalaisuutta" ja näin kiinalaiset säästivät maailman suurimman "käteisvaluuttavarannon"

...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä