Kaikki blogit puheenaiheesta Sananvastuu

Voiko yle olla vallan kolmijaon ylituomari

Maailma on muuttumassa entistä moniarvoisemmaksi, mutta toisaalta jännitteet eri intressiryhmien välillä ovat kasvaneet. Olisi niin tuttua ja turvallista, että kansalaisten välillä vallitsisi keskinäinen kunnioitus ja jopa rakkaus. Tuota viime mainittua on lähes mahdotonta saavuttaa, koska asioilla ja ihmisillä on monet toisistaan eroavat puolensa.

Aidon Avioliiton teatterissa ei ole tulipaloa

Olen itse sekä sananvapauden että sananvastuun kannattaja. Tämä on tietenkin hankalasti yhteensovitettava asia. Olen kuitenkin rakennellut päähäni jonkinlaisen kyhäelmän teemasta. Voitaisiin sanoa että valistuksen ja vapauden hengessä on syytä puolustaa vihollisiensa oikeutta sanoa mielipiteensä. Toisaalta rajoituksia on syytä antaa. On esimerkiksi syytä miettiä mitä tarkoittaa "Tulipalon" huutaminen täpötäydessä teatterissa silloin kun talo ei ole tulessa.

Sananen sananvastuusta

Median valtaenemmistö on omaksunut erittäin myönteisen linjan maahamme viime aikoina kohdistuneeseen massamaahanmuuttoon. Vastustelevat äänet on peloiteltu hiljaisiksi pykälillä, jotka koskevat ”kiihottamista kansanryhmää vastaan”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä