Kaikki blogit puheenaiheesta Siltarumpupolitiikka

Elämää Mauritaniassa

Kilometrin silta piskuiseen saareen ja hulppea valtatie metsässä – nämä ovat siltarumpupolitiikan kauneimpia kukkasia (HS 30.8.2017) palautti mieleen mainion Hollannissa rakennettiin 150 000 euron silta oraville (IS 12.11.2016), jossa Haagin pormestari vakuuttaa:

"Hän painotti, ettei silta maksanut kaupungille mitään, vaan rahat tulivat veronmaksajilta."

Kaivoon kannettu vesi

Mauri Pekkarinen avasi noin kaksi viikkoa sitten sanaisen arkkunsa: Budjettiriihessä pitää estää keskittymistä Uudellemaalle ja Helsinkiin (HS 19.08.2017) - ja tänään Iltalehti osaa kertoa että Keskustan siltarumpusuhmurointi kävi kalliiksi: Kymmeniä miljoonia veroeuroja hassattiin junarataan, jota ei enää koskaan käytetä. Kyseessä siis junarata Pieksämäeltä Savonlinnaan.

Pääministeri kutistuu pekkariseksi - Sipilän siltarumpu

Pääministeri Juha Sipilä komppasi valtionvarainministeri Orpon aiempaa kantaa Veronmaksajain keskusliiton veropäivillä todetessaan "Osinkoverotuksen kiristyksiä en tule hyväksymään" (HS 15.3.). Tällä tavoin hän osoitti pienuutensa valtiomiehenä: kun asiantuntijatyöryhmä helposti osoittaa osinkoverojärjestelmän selvän epäoikeudenmukaisuuden, minkä kansantaloudellinen ohjausvaikutuskin on negatiivinen, Sipilä siirsi huomion yhteisöveroon, joka on kansainvälisesti kilpailukykyinen.

Terrafame – kallista keskustan siltarumpupolitiikkaa?

Trafigura pelaa sököä saletista. Peliä rahoittavat veronmaksajat maksavat kiltisti ilman oikeutta saada riittävää tietoa sopimuksen yksityiskohdista. Informaatio on puutteellista jopa siinä määrin, että tiedotteet vaikuttavat tarkoitushakuiselta  propagandalta. Onko Terrafamen omistusjärjestelyiden uutisoinnissa syyllistytty jopa vaihtoehtoisen totuuden kertomiseen?

Korpeimme kuiskintaa ja mietteitä maailmalta

Heinäkuussa valtaosa kansasta on lomalla ja toimistojen käytävillä kaikuvat vain yksittäiset askeleet. Itse menin ja käytin lomani jo suven korvilla touko-kesäkuussa, kun reissasin Islannista Intiaan.

Varsinais-Suomi kouluttaa aluepoliitikkoja

Lauri Pihkala kehitti aikoinaan pesäpallon, jotta suomalaisnuoret osaisivat paremmin heittää käsikranaattia ja syöksyä turvaan (Yle 23.03.2012). Pioneerileireissä opetettiin aikoinaan nuoria solidaarisuuteen ja kansainvälisyyteen (käsittääkseni edelleenkin), sekä kasvatettiin kommunisteja.

Nyt ei ole siltarumpupolitiikan aika

Olen seurannut huolissani sivusta Hämeenlinnan poliittisen elämän kerman keskinäistä nokittelua siitä kuka teki mitä, ja kuka taas ei, kuka teki tutkintapyynnön ja kuka loukkasi kenenkin yksityiselämää ja kunniaa. Sitä mukaa, kun yhdet yrittävät todella tehdä politiikkaa tiedolla ja oikeasti perehtyä asioihin, joista päättävät, niin sitä enemmän toiset itkevät lehtien palstoilla ja blogeissa, kuinka virkamiesesitysten kumileimaaminen ei yhtäkkiä olekaan enää kivaa.

Kansalaisten poliittinen muisti on liian lyhyt

Keskustan kannatus on noussut jo yli 25 prosentin. Vielä kolmisen vuotta sitten galluplukemat olivat siitä vain puolet. Mitä siis on tapahtunut, vai eikö ole tapahtunut mitään?

Kun katsoo Keskustan vuosikymmenien mittaista taivalta, niin siihen sisältyy toki ihan kannatettavia tekoja, mutta myös paljon sellaista poliittista peliä ja kähmintää, josta kansa rankaisi puoluetta edellisissä eduskuntavaaleisssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä