Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaaliviranomaiset

Vaikeavammainen pakotetaan omaishoitoon - kunnat rikkovat lakia

Olen veljeni omaishoitaja. Meitä, jotka hoidamme sisaruksia virallisina omaishoitajina on aika vähän. Veljeni asuu perheeni kanssa Helsingissä. Jouduin äkisti tähän tilanteeseen, koska ei oikeastaan ollut muuta mahdollisuutta. Veljeni oli autisminsa vuoksi laitoshoidossa lähes 17 vuotta ja sairastui siellä ollessaan vakavaan somaattiseen sairauteen. Hän joutui sairaalahoitoon. Kun tuli kotiutuksen aika, ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin ryhtyä siinä akuutissa tilanteessa hänen omaishoitajakseen. Veljeni ei enää kyseiseen laitokseen halunnut palata.

Radikalisoituminen etenee askeleen pari viranomaisten edellä :(

Yle 4.3.2017: "Somalimiehen hätkähdyttävä tarina: Vapautui Suomessa terrorismituomiosta, oli jo Isisissä".  

- Tämän uutisen perusteella voisi kai päätellä ihan epäpoliittisen korrektistikin, että niin kuin rikolliset yleensäkin ovat usein askeleen pari viranomaisia edellä, niin myös syrjäytyvät ja radikalisoituvat ääriainekset ovat joskus valinnoissaan ja käänteissään askeleen pari niin sosiaali- kuin lainvalvontaviranomaisiakin edellä: http://yle.fi/uutiset/3-9460874?origin=rss 

Suomalainen pakkointegrointi

LOST CHILDREN – A child custody story of an immigrant family https://.be

Omaishoitajat vailla tukea

Suomessa on arviolta 300 000 omaishoitajaa. Omaishoidossa olevista noin 60 000 on laitoskuntoista. Tästä määrästä vain 32 000 omaishoitajaa on omaishoidontuen piirissä. Helsingissä oli vuonna 2010 n. 3 400 omaishoitajaa tämän tukijärjestelmän piirissä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Helsingin todellinen omaishoitajien lukumäärä on n. 35 000 – 40 000. Reilu puolet näistä tapauksista on vanhuksia (ilmeisesti lukumäärä voi olla suurempinkin, mutta vastaa tässä arviota perustuen koko valtakunnan lukumääriin).

KANNABIS TULEE JA VIE LAPSESI

Nyt on keksitty SITRAN huoliliputusmallin avuksi(hollannista otettu malli,jossa lapsesta tehdään "huoliliputus"jonkilaisen epäilyksen perusteella ja kaksi liputusta vie perheen kuulusteluihin)Kuulusteluihin joissa sosiaaliviranomaiset huoliluokituksiensa perusteella päättävät huostaanotosta tai avohuollon toimenpiteistä.Perheitä ei tarvitse kuulusteluissa ottaa edelleenkään huomioon.

TAUSTAA LAPSEN ULKOISTAMISELLE,2014

Oikeusturvakysymys

 

 

Olen käyttänyt seuraavaa luetteloa havainnollistaakseni sitä kuinka heikoissa kantimisssa oikeusturva on lastensuojelukysymyksissä.

.(ks Roos 2001))

 

1. Viranomaisilla on oikeus kerätä tietoja ilman sen lupaa, jota tietojen keruu koskee. (periaatteessa  pitäisi kertoa, mutta ainakaan vielä näin ei tehdä)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä