Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen talous ja leikkaukset

Pitääkö pääministerin puhua totta?

Olin hämmentynyt pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilisestä tv-puheesta.

Odotan, että pääministeri on rehellinen ja puhuu totta. Erityisesti odotan sitä suoralta [välittömältä] tv-esiintymiseltä, jossa kukaan ei pääse oikaisemaan esitettäviä väitteitä.

Ei vääristellyt, Mikael Kallavuo

Koska Mikael Kallavuon monologiblogi ei anna mahdollisuutta kommentointiin teen poikkeuksen ja perustan siitä blogikirjoituksen.

Mikael kysyy: "vipuloiko tai manipuloiko Sipilä YLEn avulla kriisitietoisuutta saadakseen tukea haluamalleen oikeistolaiselle politiikalle" ja tuo esille muutamia mittareita.

Alea iacta est - Arpa on heitetty

Voidaan sanoa, että "arpa on heitetty" suomalaisessa politiikassa. Pääministeri Sipilä torstaina 10. 9. Eduskunnan kyselytunnilla sanoi, että hallitus ei tule perääntymään päätöksistään muuttaa lailla työehtosopimuksiin kirjattua.

Miksi leikkaaminen ei kannata:

Huomenna lauantaina 22.8. osoitetaan Helsingissä mieltä hallituksen leikkaustoimenpiteitä vastaan ja hyvinvoinnin puolesta. Kansalaisten hyvinvoinnin turvaaminen on valtion ensi sijainen tehtävä (johon kuuluvat kaikki hyvinvoinnin osat, kuten turvallisuus ja riittävä elintaso), minkä unohtumisen pelossa jokainen mielenosoittaja on antamassa äänensä kuulua itsensä ja toisten tähden.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä