Kaikki blogit puheenaiheesta Tietojärjestelmät

Digitalisoidaan vaikka päin mäntyä - Eikä myönnetä mitään

Suomessa harrastetaan tulonsiirtoja todella suurella innolla. Enimmäkseen tuloja siirrteään pieniltä suurille ja köyhiltä rikkaille. Siirrot suunnittelee aina hallitus, ja eduskunta ne aina siunaa. Nöyrästi, koska Suomi, Nokia ja tyhmyys.

Tällaisenkin älyttömyyden eduskunta on hartaudella siunannut:

https://yle.fi/uutiset/3-10695651

Yhtenä syynä on tietysti ollut halu kitkeä harmaa talous. Samaan aikaan kun  pankki jos toinenkin pyörittelee hämäriä miljardeja sinne ja tänne.

Digidigidää.

Hei, me tarvitaan maatalouslomittajia myös sote- ja maakuntauudistuksen tultua!

 

STM pyytää kommentteja maatalouslomituksen tietojärjestelmistä

Sosiaali- ja terveysministeriö 30.5.2018

Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö toivoo kommentteja raporttiin, jossa käsitellään maakuntauudistuksen maatalouslomituksessa tarvittavia tietojärjestelmiä.

Ministeriö pyytää kommentteja erityisesti maakuntavalmistelijoilta, kuntien lomitusyksiköiltä, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:lta ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbundetilta sekä maatalouslomittajat RY:ltä.

IN - Ihmiskunta ajopuuna digitalisaation ajan virrassa?

Nyt on muodikasta puhua, scifistellä ja ennakoida digitalisaatiosta – tuosta bittiyden logistiikasta, joka luo mahdollisuuden teknologisena alustana ideaan:

Kaikki tietävät kaikkien kaikesta! Näinkö avaamme vuorovaikutusten säikeet evoluution tasolle, joka huolehtii kaikesta elävän biomassan sopeutumisesta ajanhetkellä vain nyt! [fil.]|1|2

 

Mitä tämä digitalisaatio oikeastaan on?

Olisiko Sipilä kerrankin oikeassa?

On tämä vaan ihan käsittämättömän järjetöntä!!

Eri Sote asiakas- ja potilastietojärjestelmiä on Suomessa yli 800??

HALOO!??

Yksi "kehittämis-" muutoshanke kestää 8 vuotta??

HALOO!??

"puhutaan asiakas- ja potilastietojärjestelmistä"
"korvata 800 tietojärjestelmää"
"Muutoshanke Apottia on tehty vuodesta 2012 lähtien. Valmista odotetaan 2020"

Ei tietoa kuka rahastaa ja miten paljon rahastaa, mutta varmaa on että rahastaa. Ja paljon rahastaakin!

Harjanvarsi ei tuo kyberturvaa

Maaseudulla oli ennen tapana, että talon pääoven eteen jätettiin harja merkiksi siitä, ettei isäntäväki ole kotona. Ovea ei lukittu, kun lähdettiin kirkolle.

Nyt, jos moista vielä tekee, niin ensimmäinen liettualainen varasliiga vie mummon säästöt eteisen piirongin laatikosta alta aikayksikön. Harjanvarsi ei turvaa murroilta.

Onneksi ovet on hiljalleen saatu säppiin. Samoin tietokoneet, -järjestelmät ja -liikenne olisi syytä oppia suojaamaan. Niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Lypsyrobotti hakkeroitiin

Painetta ja tolkkua it-hankintoihin

Viime aikoina on puhuttu paljon tarpeellisista rakennemuutoksista taloutemme vakauttamiseksi. Rakennemuutoksissa tulisi hyödyntää mahdollisimman paljon digitalisaation mahdollisuuksia, eli uusinta teknologiaa ja it-järjestelmiä. Valitettavasti it-hankinnat ovat viime aikoina usein kuitenkin epäonnistuneet ja julkisuudessakin on todettu esimerkiksi Viron menneen jo Suomen ohi alan osaamisessa.

IT-kilpailutus on korruption kehittynein muoto

Valtiovarainministeriö Antti Rinne on huolissaan valtion jättimäisistä kahden miljardin vuosittaista it-kuluista. Mihin tarvitaan 15 eri hanketta sähköisen asioinnin parantamiseksi kun voisi luoda yhden, hän kysyy. 

Ei ne veronmaksajien it-menot vielä tähän lopu. Kuntien kulut kulkevat kohti miljardia, eikä kukaan tiedä  kuinka paljon säästöjä syntyisi jos viranomaisten liki kolmen miljardin tietojärjestelmät vielä toimisivat virkamiesten ja kansalaisten toivomalla tavalla.

TVT koulussa - onni vai onnettomuus

Sähköisestä oppimisesta ollaan puhuttu jo pitkään. Opetuksen järjestäjät kannustavat käyttämään tietotekniikkaa ja sähköisiä oppikirjoja säästöjen toivossa ja varmasti myös näyttääkseen Suomen pysyvän tietotekniikan kärjessä.  

Hienoja tavotteita, mutta todellisuus on monessa paikassa jotain aivan muuta.

LÄÄKÄRI EI OLE JOHTAJA

Mutta johtaja voi olla lääkäri.

Suomen terveydenhuolto ei olisi niin suurissa ongelmissa, jos lääkärikoulutus olisi avain hyvään johtamiseen. Lääkäreillä on merkittävä edustus kaikessa siinä päätöksenteossa, joka vaikuttaa potilaiden hoitoon, mutta siitä huolimatta kohtaamme käsittämättömiä tilanteita terveydenhuollossa. Kun varsin usein julkisellakin puolella saa myös erinomaista palvelua, voi hyvällä syyllä kysyä, mistä erot todellisuudessa johtuvat.

Terveydenhuollon tietojärjestelmät korjattava

”Terveydenhuollon tietojärjestelmien käytettävyysongelmat aiheuttavat tunnetusti tyytymättömyyttä ja tuhlaavat käyttäjien arvokasta aikaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä