Kaikki blogit puheenaiheesta Tikkurila

Valtuustoaloite: Tikkurilan uudelle torille sosiaalitilat

Vantaa kasvaa ja rakentaa jatkuvasti uusia toreja ja piazzoja ihmisten kohtaamiseen, mikä on todella hienoa. Ne ovat visuaalisesti ja tilan käytön kannalta hienosti suunniteltuja.


Uusia toreja rakennettaessa ei kuitenkaan ole huomioitu tarvetta nykyaikaiseen sähkökaapelointiin, jotka yleensä rakennetaan torin pinnoituksen alle. Tämä lisäisi turvallisuutta ja käytettävyyttä.  

Mikä voisi olla hyvä perustelu koiraverolle Vantaalla?

Perheemme kävi koiran kera lomalla Ranskassa. Pikkukaupunki yllät myönteisesti: keskusta-alueella koirankakkapussi-telineitä ja jätöksille tarkoitettuja roskiksia oli tiuhassa. Suomessa talvi taltioi keräämättä jääneet jätökset kevääseen. Itse en ole koskaan jaksanut närkästyä noista jätöksistä; en edes silloin kun koiraa ei vielä ollut.

Tikkurilan maauimalan rakentaminen on sosiaalisen tasa-arvon hanke

Olen seurannut ilolla, sitä keskustelua joka on herännyt Tikkurilan uimahallin yhteyteen rakennettavasta maauimalasta. Molemmat lapseni harrastavat useita kertoja viikossa kyseisessä uimahallissa ja näkisin, että uimahallin tilat tukisivat hyvin myös maauimalan toimintaa. Tätä hanketta on perusteltu ja vastustettu monilla argumenteilla.

Haluan tuoda vielä yhden ulottuvuuden tähän keskusteluun. Ymmärrän hyvin kaupungin talouden realiteetit ja tiedän, että tämän tyyppiseen investointiin on vaikea löytää rahoitusta. Se on vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Asunnottomien kyykytystä Tikkurilan malliin

Olin tänään Tikkurilan aluetoimikunnan kokouksessa. Olen järkyttynyt aluetoimikunnan kokouksessaan tekemästä päätöksestä olla myöntämättä rahaa asunnottomien yön tapahtumaan. Kyse ei ollut isoista rahoista, mutta päätöksen perustelun logiikkaa on tyrmistyttävä. 

Tikkurila, asema ja kasvukeskus

Rautatiematkustajat pystyvät usein helpommin aistimaan kulttuurimaisemaa kuin autoilijat. Autoilulla on taipumus muuttaa paikkoja tavalla joka peittää alleen niiden historian. Kun asioi autolla Jumbomarketeissa ei ole helppo saada viitteitä paikan historiasta. Paikan lähestyminen, sinne saapuminen ja sieltä lähteminen on vailla juuri kyseisen marketin ominaislaatua, eräänlaista suurta paikattomuutta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä