Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaankauppa

Suomen kannattaisi myydä korvetteja USA:lle

On hyvin tiedossa, etteivät Yhdysvaltojen laivaston alukset pysty toimimaan jäissä. Tänäkin talvena heillä oli aivan uusi sotalaiva jumissa Kanadassa, koska mitään jäänmurtokykyä heidän aluksilla ei ole. Samaan aikaan koko isolla maalla on vain pari toimivaa jäänmurtajaa. Tämä on heille hyvin vakava ongelma, koska esimerkiksi heidän Etelämantereen tutkimushankkeet ovat täysin yhden ikivanhan jäänmurtajan varassa.

MAAILMANKAUPALLE UUDET SÄÄNNÖT - SAASTUTTAJA MAKSAA

Suomalainen hyvinvointi on hyvin paljon kiinni ulkomaankaupasta. Ulkomaankaupan osuus Suomen bruttokansantuotteesta nousee yli 40 prosenttiin, kun se suurissa maissa, kuten USA:ssa ja Japanissa, jää selvästi alle 20 prosentin. Isot pärjäävät taloudellisissa sodissa omien kotimarkkinoiden ansiosta paljon paremmin.

 

Yhdysvallat ajaa EU-Saksaa Venäjän kylkeen

Näin voitaisiin ajatella, kun seuraamme Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin toimia. Kiinalainen korkea diplomaatti kertoi Trumpin aiheuttavan tarkoituksellista sekasortoa, mutta olevansa rehellinen puheissaan, joskin äkkipikainen ja helposti johdateltavissa.

Trump on ohjattavissa kauko-idän historiallisella viisaudella ja elämän kokemuksella. Ennen kaikkea Kiinan jättimäinen tuotantokoneisto on tehnyt Trumpiin suuren vaikutuksen ja ainakin amerikkalaisiin kuluttajiin, jotka ostavat vapaaehtoisesti kotinsa täyteen kiinalaista tavaraa ---

 

Pommi vai suutari? "Selvitys paljastaa pommin ministeri Bernerin..."

 

ESITYS LIIKENNEVERKON TULEVAISUUDEKSI SUOMESSA

 

Johdanto

Vuosi 1871 oli ratkaiseva vuosi koko Eurooppaa ajatellen ja se heijastuu vieläkin monin tavoin myös meille tänäkin päivänä.

Jumala ei luonut taulutelevisiota

… toisin kuin somekeskustelusta voisi päätellä. Evoluutiota tapahtuu (laajassa mielessä) paitsi ihmisissä myös teknologiassa. Teknologian kehittymiselle on ainakin kolme välttämätöntä ehtoa: Tarvitaan ihmisiä, joilla ideoita – puhutaan innovaatioista. Toiseksi tarvitaan näiden ideoiden pohjalta luotuja tutkimusohjelmia. Kolmanneksi tuotteiden kaupallistamista ja tehtaita, jotka tuottavat tekniset laitteet kuten televisiot, tietokoneet, autot yms. meidän käyttöömme.

Kiinan presidentin Suomen vierailu arvokkaampi kuin mediasta voisi päätellä

Mediasta tai sosiaalisen median painotuksista ei ainakaan vielä huomaa suurtapahtumaa, joka Suomessa on parhaillaan käsillä: Kiinan presidentti Xi Jinpin vierailee Suomessa tänään ja huomenna. Vierailu on pysähdys matkalla tapaamaan Donald Trumpia.

Suomen vientiteollisuuden mullistukset ennen ja nyt

Tarkastelen alla vientiämme vuosikymmenten saatossa. Ydinsanoma on, että isonkin tehtaan on tullut toimia vuosikymmeniä, jotta se on noussut merkittäväksi viejäksi. Ilman valtiota Suomen vienti olisi haamu nykyisestään.

 

Riemuitkaamme viennistä Intiaan

Pääministeri Sipilälle kiitos.  Matkailu Intiaan tuotti sopimuksia.  Vain vientikauppa tuo vaurautta maallemme.  Ja saahan siinä ohella Roope-Ankankin veljenpojatkin pienin prosenttiosuuksin  rikastua.

Toivon kuitenkin pääministerillemme viisaampia neuvonantajia.  Näyttää siltä, että nykyisillä on opposition (demarien)  jäsenkirja.

Muutetaan säädöksiä puolustustarvikkeitten viennistä

 Naapurimme Ruotsi saa vuosittain miljardiluokan tulot puolustustarvikemyynnistä ja työllistää tuhansia ihmisiä. Pääosa Ruotsin omien puolustusvoimien kalustosta on kotimaista valmistetta, raskaastakin kalustosta vain panssarivaunut on hankittu ulkomailta. Kotimaiset hankinnat korjaavat kauppatasetta ja luovat työpaikkoja ja verotuloja. Aikojen saatossa Ruotsiin on syntynyt laaja osaaminen puolustarvikkeitten valmistamisessa, omaa valmistetta löytyy mm.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä