Kaikki blogit puheenaiheesta Uusnatsismi

Kansallismieliset eivät voita mitään natsismilla

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Ruotsin pääministerin julkilausuma synagoganpoltosta ihmisoikeuksien päivänä

Länsinaapurissamme on oma korrektina pidetty tapansa juhlistaa ihmisoikeuspäivän teemaa ajankohtaisin julkilausumin, eikä se ole ihan vieras enää meilläkään. Akuutti esimerkki uutisannista 10.12.2017: 

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven: "Antisemitismille ei ole tilaa ruotsalaisessa yhteiskunnassa". 

Uusnatseja Venäjältä Suomeen?

On jo pitkään ollut valveutuneiden kansalaisten tiedossa, että uusnatsit ovat virallisen Venäjän eräiden intressien asialla. Erittäin ikävää on, että muut naiivit eri tavoin kansallismieliset eivät tunnista kyitä povessaan.


Olen jo pitkään ajatellut kirjoittaa, miltä asiat näyttävät täältä Venäjältä käsin, mutta enemmän omaa alaani liippaavat tapahtumat ovat tulleet etusijalle.

Miksi blackmetal vaihtoi satanismin natsismiin?

Satanismi on kenties jäsenkadosta eniten kärsivä new age -uskonto, ja voidaan ainakin sen trendikkyyden jääneen pääasiassa tähdenlennoksi. Tämä johtuu siitä, että satanismi on enemmän tai vähemmän vastustamiselle perustuva ideologia. Satan on hepreaa ja tarkoittaa vastustajaa. Satanismin Saatana, vaikka sitä rituaaleissa kunnioitetaankin, ei niinkään ole palvonnan kohde vaan vastavoima palvonnalle ja tottelevaisuudelle. Saatana nähdään pikemminkin liittolaisena. Satanismissa korostuu auktoriteettivastaisuus ja individualismi.

Vaihtoehtomediat, natsit, populistit, uuskarismaattisuus - mikä yhdistää? Osa II

 

6. HYPETYS. Tai jytkytys. Tämä on tietysti näissä liikkeissä enemmän kuin tarpeen: sen alle hukkuu asiallisten asioiden puute, valheet ja ylipäänsä kaikki halu ja aika ajatella kriittisesti. Hypetys tai jytkytys liittyy erityisesti siihen vahvaan johtajaan: hänen on oltava lahjakas ja äänekkäästi karjuva jytkyttäjä pitääkseen liikkeen kasassa ja viedäkseen sitä eteenpäin, kuten 1930-luvun Saksassa.  

 

Se ei ole täysin eri asia

Muslimijulistajan saapuminen britteihin herätti jonkin verran keskustelua. Kommentteja saatiin myös Suomesta. Hamza Sodagar onkin kontroversiaali kohde. Häneen liittyvän kohun ytimessä oli se, että hän oli ehdottanut homojen tappamista hyvin rankoilla tavoilla. Hän on nyt sitten matkustanut britteihin puhumaan ihmisille.

Millä tavoin rasismi tulee tuomita oikeaoppisesti?

Olen kysynyt tätä samaa asiaa sekä omassa että muidenkin blogien yhteydessä monen vuoden ajan saamatta kelvollista vastausta. Lähtökohta on se, että perussuomalaiset on pakottava tarve liittää jollain etäisellä aasinsillalla mihin tahansa poliittiseen väkivallantekoon. Tapahtuu mitä tapahtuu ja sanotaan mitä sanotaan, väitetään yhä, ettei rasismia, uusnatsismia, väkivaltaa tai mitä tahansa ekstremismiä olla kunnolla tuomittu, sitä ei olla paheksuttu, siitä ei olla irtisanouduttu tai jotain muuta, mitä on pakko tehdä, ei olla tehty.

Natsismi tulee tuomita mutta sitä Suomen eturivin poliitikot eivät tee

Harvoin mikään on saanut yhtä aikaa niin surulliseksi ja vihaiseksi, pelokkaaksi ja järkyttyneeksi kuin uutinen Jimi Karttusen kuolemasta. Jimi Karttunen kuoli vammoihin, jotka aiheutti väkivaltaa käyttänyt natsi. Tämä tapahtui keskellä kirkasta päivää Helsingin päärautatieasemalla. 

Otan osaa Karttusen perheen ja läheisten suruun. Kuten eräs ystäväni hyvin totesi, Jimi ei kuollut uhrina vaan sankarina: hän teki sen, mitä kenen tahansa meistä tulisi tehdä: puuttua väkivaltaisen, yhteiskuntarauhaa ja turvallisuutta uhkaavan järjestön tempaukseen kansalaisrohkeudella.

Someraivoa ja huikeita aasinsiltoja

Sitä jotenkin ja jostain itselleni tuntemattomasta syystä omaa kaikenmaailman ikävien tapahtumien ympärillä sinne tänne poukkoilevien keskusteluiden jälkeenkin sen verran luottoa ihmiskuntaa kohtaan, että luulisi porukan oppineen edes jotakin heppoisesta johtopäätösten teosta ja itsestään. Kuten esimerkiksi sen, että vakavien asioiden ympärillä tulisi edellyttää asiapitoista keskustelua, eikä valjastaa tapahtumia oman inhon julkituontiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä