Kaikki blogit puheenaiheesta Vasemmistopuolueet

Mitä vasemmisto haluaa?

On sen niminen elokuva kuin 'Mitä nainen haluaa'? Pääosissa Mel Gibson ja Helen Hunt. En tiedä oikeastaan elokuvan juonta. Saman verran koen tietäväni suomalaisen vasemmiston agendasta.

Minulle tuli presidentinvaalien aikana Merja Kyllösen vaaliesite. Siitä jäi mieleen näin ulkomuistista tasa-arvo ja jonkinlaiset ilmastoasiat. Kutsuisinko sitä nimellä “ilmastohöttö”? Kovin on samantapaista Vihreiden kanssa. Ehkä siinä olisi jonkinlainen erottautumisen paikka Vasemmistolla Vihreisiin nähden(?). Vai haluavatko seurata Vihreiden jalanjäljissä?

Mihin suomalainen hyvinvointivaltio oikeastaan perustuu?

Vasemmistopuolueet, erityisesti demarit ovat pyrkineet omimaan itselleen kunniaa suomalaisesta hyvinvointivaltiosta. Aina jostain torppariuudistuksesta kansaneläkkeeseen asti. Tai tämä ainakin on se mielikuva, että nimenomaan vasemmistopuolueet olisivat hyvinvointivaltion luoneet.

Kuitenkin hyvinvointivaltio perustuu paljon vanhempaan aikaan. Se, että kaikki kansalaiset ovat siististi listattuna tietojärjestelmiin, perustuu muinaisiin “kirkon kirjoihin”, kirkon harjoittamaan väestökirjanpitoon. Samoin sosiaaliturva pohjautuu kirkon aloittamaan köyhäinhoitoon.

Suomen hyvinvointijärjestelmien synty

Menin aikaisemmassa kirjoituksessani suomimaan vasemmistopuolueita. Kuitenkin niillä lieneekin ollut suurikin vaikutus erilaisissa Suomen hyvinvointijärjestelmien synnyssä (kansaneläke, sosiaaliturva). Vai onko tämä vain myytti tai olettamus, että vasemmistopuolueet ovat olleet merkittävässä roolissa näiden järjestelmien luomisessa? Kuka tietää asiasta paremmin, se kertokoon.

Mitä vahinkoa vasemmistopuolueet aiheuttavat politiikassa?

------ ----- ----- ---------- ----- ----- ---------- ----- ----- -----

Vasemmisto keskittynyt vähemmistöjen ongelmiin – enemmistön tarpeet unohdettu

Vasemmisto keskittynyt vähemmistöjen ongelmiin – enemmistön tarpeet unohdettu

Vasemmiston on käännettävä katseensa vähemmistön oikeuksista enemmistön tarpeisiin, jos se haluaa takaisin valtaan.

*

Minoriteettien rakastajat

”Vasemmiston on lakattava keskittymästä identiteettipolitiikkaan eli seksuaalivähemmistöjen ja etnisten vähemmistöjen ongelmiin, jos se haluaa takaisin valtaan”.

Nykytyöläisellä poliittinen ryhmä hukassa.

Onko Suomessa enää ihan oikeita duunareita olemassakaan?

Vuosien äänestyskäyttäytymisen mukaan ei,  tai sitten duunari nainen ja mies ei tunnista ryhmäänsä.

Ei heitä voi syyttää,  vaikka  tämän  hetken sekava poliittinen tilanne johtuukin juuri tästä.

Vanhastaan on totuttu ajattelemaan, että vasemmisto ajaa työtätekevän ja pienipalkkaisten asiaa.

Jo vuosikymenet on vasemmistopuolueet tehneet "lähipolitiikkaa" oikeiston kanssa, että oma aate on päässyt unohtumaan.

Markalle tehdään tietä!

Ei kelvannut yhteiskuntasopimus vasemmistovetoiselle ammattiyhdistysliikkeelle. Eivät kelvanneet hallituksen uudemmatkaan esitykset. Miksi? Syy ei voi olla muu kuin poliittinen; kannatustaan menettäneen vasemmiston tukeminen hintaan mihin hyvänsä. Oletko sinä siinä touhussa mukana?

Mitä jää vaihtoehdoksi, jos hallituksen nykyiset esitykset eivät menekään läpi eduskunnassa? Mitä enää hallitus voisi tehdä pelastaakseen maamme joutumasta entistä syvemmälle allikkoon? Vastaus on yksiselitteinen: Palata markkaan.

Mihin ja miksi ovat vasemmistopuolueiden äänestäjät kadonneet?

Taannoin SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Mikko Elo pohti vasemmiston kriisiytymisen syitä blogissaan. Elon mukaan viime vuosikymmenten Suomen poliittisia muutoksia tarkastellessa on huomattavissa vasemmistopuolueiden kannatuksen dramaattinen vähentyminen. Mihin ja miksi ovat kadonneet vasemmiston kannattajat, Elo kysyy itseltään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä