Kaikki blogit puheenaiheesta Viihtyminen

Päijät-Hämeessä asukkaat vastustavat holtitonta tuulivoimarakentamista

Kansalaisten oikeuteen vaikuttaa teollisuusluokan tuulivoimaloiden sijoittumiseen liian lähelle asutusta asetetaan kyseenalaiseksi Suomen Tuulivoimayhdistyksen ry puheenjohtajan taholta. Kaikki se maailman höpötys tuulivoimasta kaadetaan nyt argumentteina Suomessa paikallisten asukkaiden päälle! Ei ole olemassa vertaisarvioitua tutkimusta tuulivoimamelusta, joka osoittaisi, että siitä olisi ihmisille haittaa... Ihmiset kuvittelevat perättömiä... Saksassa on rakennettu... Tanskassa on rakennettu... Tuulivoimaloita markkinoidaan hiljaisina jne.

Tuulivoimarakentamista rajoitetaan Porissa

Porin kaupunginvaltuusto päätti eilen 2 km:n turvarajasta asutuksen ja tuulivoimaloiden välissä.

Demariryhmä oli saanut viime metreillä oikeata tietoa, mikä vaikutti päätökseen. [Äänestystulos oli murskaavasti 45 – 20. Tuulivoimapelin ratkaisi demariryhmä, joka tuli loppuvaiheessa lähes yhtenä miehenä rajan puoltajien puolelle. Ryhmän puheenjohtaja Esa J. Wahlman perusteli viime hetken linjanvetoa ”lisätiedoilla Helsingin päästä”.]

Helsingissä hiilijalanjälki suurempi kuin Impivaarassa

Uudisrakennusten asukkaiden hiilijalanjälki on kaupunkikeskustoissa jopa puolet suurempi kuin väljemmin rakennetuilla alueilla.

Tähän johtopäätökseen tulivat Aalto-yliopiston tutkijat, jotka vertailivat uusissa ja vanhoissa rakennuksissa asuvien hiilijalanjälkiä eri puolilla Suomea vuosilta 2003–2012. Tuolloin keskusta-asukkaan hiilijalanjälki oli noin 11,7 tonnia, seutuasukkaan vain kahdeksan.

Tutkijat pitävät laskelmansa tulosta hämmentävänä.

Näin kertoo Helsingin Sanomat. Ja sitähän ei ole syytä epäillä, koska asialla on itse Pravda.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä