Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskuntasopimus Sipilä

Sopimus ilman sopimuksia, vaikutukset ilman vaikuttavuutta

Tänään uutisoitiin työmarkkinajärjestöjen päässeen sopimukseen sopimuspohjasta pääministeri Sipilän kauan haikailemalle yhteiskuntasopimukselle (joka, mainittakoon vielä kerran, on jotain aivan muuta kuin yhteiskuntasopimus). Helsingin Sanomat julkaisi käsiinsä saamansa sopimuspohjan ja en valitettavasti, vaikka toisin olisin toivonut, voi sanoa, että uskoisin sen tuovan isänmaallemme riittäviä hyötyjä.

Hallituksen uudet vaatteet

Toissapäivänä kirjoitin blogin Ay-liike uhka vai uhka. Tänään Elina Lepomäen eduskunta-avustaja Mikko Laakso julkaisi Twitterissä provosoituneen, mutta asiasisältöisen twiitin.

Pitääkö pääministerin puhua totta?

Olin hämmentynyt pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilisestä tv-puheesta.

Odotan, että pääministeri on rehellinen ja puhuu totta. Erityisesti odotan sitä suoralta [välittömältä] tv-esiintymiseltä, jossa kukaan ei pääse oikaisemaan esitettäviä väitteitä.

Ei vääristellyt, Mikael Kallavuo

Koska Mikael Kallavuon monologiblogi ei anna mahdollisuutta kommentointiin teen poikkeuksen ja perustan siitä blogikirjoituksen.

Mikael kysyy: "vipuloiko tai manipuloiko Sipilä YLEn avulla kriisitietoisuutta saadakseen tukea haluamalleen oikeistolaiselle politiikalle" ja tuo esille muutamia mittareita.

Miten me kehtaamme

Miten me kehtaamme?

Sosiaalinenmedia huutaa: maanpetturit!....maanviljelijätkään saa sunnuntailta ylimääräistä, tehdään töitä sairaanakin ja eikä ylitöistä makseta!.... ay-johtajat ovat maanpettureita ja lakkokenraaleja!.... kaikkien tulee osallistua talkoisiin, ihme itkijöitä koko ay-väki!

Herra pääministeri, vetäkää esityksenne pois!

Herra pääministeri Juha Sipilä,

Johtamanne hallitus ilmoittaa ohjelmassaan, että sen tavoitteena on nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle sekä turvata julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan rahoitus. – Tämä on hieno tavoite, jota lämpimästi kannatamme.

SAK-LYLYN KÄYTÖS TÄYTTÄ ANARKIAA?

Nykyjärjestelmässämme Lauri Lyly on maan vaikutusvaltaisin henkilö asemansa perusteella. Siis asemastaan johtuen. Kun hän tänään uutisissa kertoi laittavansa maan sekasortoon - vai käyttikö me-muotoa, en niin tarkoin ehtinyt kuulemaan - on tuo anarkistinen mielenosoituksiin ja kenties yleislakkoilluun yllyttävä teko varsin anarkistinen elli yhteiskuntavastainen. Hallitus on vasta niitä toimia tekemässä, niitä, joilla saataisiin holtittoman velanoton jyrkkä nousu estettyä ja jo siihenkin Lylyn johdolla sanotaan ei esim. vain 15 minuutin työajan pidennyksen osalta.

Miksi hallitus sumuttaa suomalaisia?

Perusporvarihallitus näyttää johtavan suomalaisia harhaan uskotellessaan, että palkansaajiin sen kohdistamat yksipuoliset työehtojen heikennykset ja tulonsiirrot työantajille parantaisivat maamme kilpailukykyä, työllisyyttä ja taloudellista asemaa.

Yhteiskuntasopimuksesta

Sipilän hallitus sössi yhteiskuntasopimuksen. Idea oli kuitenkin hyvä, ja oli tärkeää, että sopimuksessa olisi ollut konkreettiset tavoitteet hintakilpailukyvyn parantamiseen. Kaikista typerintä olisi ollut tehdä sopimus, jonka varaan lasketaan paljon, ja joka olisi myöhemmin osoittautunut vain katteettomiksi aikomuksiksi.

Hallituksen floppi-loikka - viisas perääntyminen

 

Juha Sipilä (kesk) perääntyi ensin sanelemasta yksipuolista ”yhteiskuntasopimusta”, ja jätti neuvottelut työelämän osapuolille, joille ne kuuluvatkin.

 

Se oli ensimmäinen viisas perääntyminen.

 

- Sipilän uhkaukset sopimuksen kaatumisen seurauksista; rajuista lisäleikkauksista ja lisäveroista, jäivät kuitenkin voimaan.

 

Kun sopimusyritys 20.8. sitten kaatui, perääntyi Sipilä myöskin sen uhatuista seurauksista.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä