Kaikki blogit puheenaiheesta Menetetty itsenäisyys

Itsenäisyyttä kohden – uuden vuosisadan alku

Suomi saa uuden presidentin ensi vuonna 2018 – vaikka mielipidetiedustelut sanoisivat mitä tahansa. Nykyisessä ei ole mitään vikaa, on hoitanut asiansa paremmin EU-näkökulmasta kuin toiset EU-valtiojohtajat. Istuva presidentti Sauli Niinistö nauttii suurta suosiota – se on varmaa.

 

Herättävää EU:n varjostamaa itsenäisyyspäivää!

[ - kansallisuutta ja tuntoa erilaisesta asemasta täältä idän ja lännen vedenjakajalta – vuosien varrelta poimittuja itsenäisyyspäivän kirjoituksia, muutoksen ajanvirrassa – kuuluu kirjoitussarjaan Suomen 100 vuoden kehitys itsenäiseksi, sotaan – jälleenrakentamiseen ja ETYK 1975 itsenäisyyshuippuumme sekä vajoaminen EU - määräysten alle, kollektiivisuutta kantaen ja solidaarisuutta osoittaen ]

 

2013

Kunniakkaasti suomenkielellä - ymmärryksellä toisiamme kohtaan!

Tänään nautimme suomalaisuuden päivästä – omasta pääkielestämme suomesta. Olimme Ruotsin kuninkaiden vallan alla veronmaksajina ja uskollisina kuninkaan sotilaina monissa kuninkaan aloittamissa sodissa ja hyökkäyksissä. Ruotsin luovutettua meidät puskuriksi 1] itsensä ja Venäjän tsaarin väliin 1809 – alkoi siitä suomalaisuuden ja itsenäisyyden tie.

 

Sankaritarina

Hyvät ystävät ja toverit!

Rakas kotimaamme, jonka me olemme perineet isiltämme ja äideiltämme, on vaikeiden aikojen edessä. Horisonttiin kerääntyneet synkät mustat pilvet iskevät vasamaa ja lipuvat yllemme.

Me olemme joutumassa todella kovaan paikkaan, ja huomisesta ei kukaan tiedä, sillä valtiolaivan kajuutassa on ruori hukassa ja kotimaamme valtiolaiva seilaa vailla järkeä tahi suuntimaa.

Kaipauksella Suomi, jäähyväiset

Koska meidän on hyvästeltävä se Suomi, joka meillä oli ja jonka rakentajia elää edelleen keskuudessamme, julkaisen tämän alla olevan linkin kautta jäähyväislaulun.

Se symbolisoi sitä voimakasta kaipausta, jota tunnen tätä maata ja sen kansaa kohtaan.

 

Laulu sisältää voimallisen tunteen siitä, että saamme oman maamme vielä jonain päivänä takaisin.

Klikkaa tuosta alta, niin saat sen soimaan (MJJ-tuotantoamme, oikeudet on)

http://files.kotisivukone.com/mjj.net.kotisivukone.com/good_night_my_lov...

 

Sanat suomennettuna:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä