Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaisten vastaanotto

Maahanmuuttokysymyksiä Paula Risikolle ja muille vastuullisille

Haaste maahanmuuttoasioihin (toivottavasti hyvin) perehtyneille: Paula Risikko, Päivi Nerg, Elina Lepomäki, Ben Zyskowitcz, Ilkka Kanerva, Matti Vanhanen, Timo Harakka, Jussi Halla-aho, Päivi Räsänen ja muutkin halukkaat ajan hermolla itsensä pitävät vastaajat!

Vastaanottokeskus Ahvenanmaalle

Ministeri Jussi Niinistö kehotti, että Ahvenanmaan olisi aika perustaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Ahvenanmaa on Suomen ainoa maakunta, jossa tällä hetkellä ei ole vastaanottokeskusta tai hätämajoitusyksikköä, vaikka paikka olisi verrattain otollinen turvapaikanhakijoiden vastaanottoon monestakin syystä.

Uutisen mukaan Ahvenanmaan edustajat suorastaan pöyristyivät Jussi Niinistön ehdotuksesta. Pallo ei kuulemma ole suinkaan Ahvenanmaan maakunnalla:

Suomea velvoittava "kansainvälinen vastuu"

Jonkinasteisena jatkumona edelliseen kirjoitukseeni haluaisin herättää keskustelua Suomen, ja toki muidenkin länsivaltioiden, kansainvälisestä vastuusta, osallisuudesta sekä velvollisuudesta, joihin pakolaispolitiikan, turvapaikkojen myöntämisen (toissijaisen suojelun tarpeessa oleva henkilö on eri asia kuin pakolainen) ja kehitysyhteistyön tiimoilta usein vedotaan.

Maahanmuutto- ja pakolaishallintoa sumuverhon varjossa

Kuulun Juvan pakolaistyöryhmään ja aikomukseni oli saapua kunnan pitämään yleisötilaisuuteen. Perhesyiden vuoksi olin kuitenkin estynyt ja siitä pahoitteluni. Maahanmuutossa on huomioitava kaksi osa-aluetta, joita ei tulisi sekoittaa keskenään. Työperäinen ja humanitäärinen maahanmuutto. Kannatan työperäistä maahanmuuttoa, jossa henkilö työllistyy ja saa jopa työllistettyä myös suomalaisia. Ihmettelen kuitenkin miten se on nykyhallituksen kuristuspolitiikassa mahdollista, kun se ei meinaa onnistua nykyään enää koulutettujenkaan suomalaisten kohdalla?

Avustetaanko Afrikkaa ikuisesti?

Afrikan valtiot olivat siirtomaita aina 1900-luvun loppupuolelle saakka. Iso-Britannia, Ranska, Belgia ja Saksa hallinnoivat lähes tulkoon koko mannerta, useiden satojen vuosien ajan. Suomellakin oli haluja hallinnoida nykyistä Namibiaa, joka tunnettiin muinoin Ambomaana. Presidentti Ahtisaaren kautta Suomi oli hyvin avokätinen avunantajana kyseisen valtion ensi vuosina. Viimeisenä itsenäistyi tai siirtyi alkuperäiskansojen hallintaan entinen Rhodesia, nykyinen Zimbabwe.

Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikan todelliset kasvot

Kokoomuslainen Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki on päättänyt avomielisesti esittää pakolaisten vastaanottoa. Hän tosin haluaisi ottaa vastaan vain akateemisesti koulutettua tervettä ja nuorta työväestöä ja valittelee että päätöksen valitettavasti tekevät maahanmuuttoviranomaiset.

 

Lohja vastaanottaa 30 pakolaista

Lohjan kaupunkivaltuusto päätti vähän ennen joulua ottaa 30 pakolaista vuonna 2015. 30 valtuutettua äänesti asian puolesta ja 20 sanoi ei.

Mielenkiintoisinta äänestyksestä oli paitsi värikkäät puheenvuorot, myös äänestyskäyttäytyminen puolueittain. Karkeasti voidaan sanoa, että Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto, SDP ja Kokoomus olivat päätösehdotusta vastaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä