Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalituet

Työttömyys: 1,5x raha oppilaitoksille työttömän kouluttamisesta tutkintoon

Omassa elämässäni koulutus on ollut avain moneen ongelmaan. Vanhempani eivät ole käyneet korkeakouluja. Ilmainen koulutus on antanut minulle mahdollisuuden tehdä tutkimustyötä, jota poromiehen poikana (isäni ammatti lentolupakirjassa) Kittilässä en olisi maksullisen, rajoitetun koulutuksen maassa ikinä tehnyt. Siksi en ymmärrä, miksi työttömyys ja tiettyjen muiden tukien saaminen rajoittaa meillä kouluttautumista ja siten siirtymistä toisille aloille.

Asumiseen menee 28% tuloista!

Tuoreiden tietojen mukaan suomalaisella menee asumiseen keskimäärin 28% tuloistaan. Se on eniten koko EU:n alueella. Kaikkialla muualla asuminen on siis halvempaa kuin Suomessa. Kalliin asumisen seurauksena kaupungistuminen vähenee ja talouskasvu hidastuu.

Tuo 28% on siis keskimääräinen asumiskulujen osuus. Köyhällä asumiskulut saattavat olla yli 50% nettotuloista. Sen sijaan varakkailla osuus voi olla vain joitakin prosentin osia.

Sosiaaliturva voisi olla alempi maahanmuuttajille esim. 5 vuotta

Sinisten aloite tänään: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005798198.html

Se ei vastanne kansalaisten oikeustajua, että maahanmuuttaja saa heti oleskeluluvan saatuaan samantasoisen sosiaaliturvan kuin Suomessa syntyneet. Se ei vastaa minunkaan oikeustajuani.

Esim. se, että 18-vuotias Suomessa syntynyt saa työttömyysturvaa, perustuu tavallaan siihen, että hänen vanhempansa ovat maksaneet veroja.

Outoa toimintaa suomessa

E​n ole ennen ollut kovinkaan kiinnostunut politiikasta. Mutta viimeaikaisten tapahtumien hurjat käänteet ovat saaneet mieleni muuttumaan. Eletyssä elämässä tehdyt virheet ovat kostautuneet kauniissa kaarissa pyörähtelevään velkakierteeseen. On ollut hyvin kiinnostavaa olla avuntarvitsijana, suomalaisena suomessa. Olen tullut huomaamaan muutamia varsin kiinnostavia asioita sosiaalijärjestelmässämme. Niitä kai koskevat myös jonkinlaiset lait, mutta tätä lienee käytännön tasolla vaikea havaita. Avun piiriin joutunutta henkilöä kohdellaan aivan kuin hänen ihmisarvonsa olisi poistettu.

Suomi on Kapitaali-Kommunismi!

Taas erinomainen kirjoitus, nyt Soinin kommunismi-neuroosista...

Soini taitaakin pelätä kaikkein eniten omaa sisäistä kommunistiaan, joka tulee jo SMP:n kolhoosiajattelusta.

Soinille kommunisteja ovat kaikki jotka eivät ole samaa mieltä kaikista asioista hänen kanssaan.
Soini leimaakin järjestään vähän kaikki kommunisteiksi, milloin milläkin ala-kommunisti-nimellä niitä kutsuen.

Analyysiä päivän verosuunnittelukohusta

Nyt kun on nostettu iso häly siitä, että Lepomäki sanoi että laillinen verosuunnittelu on moraalisesti oikein, ja että tämä kritisoi laillista sosiaaliturvan käyttöä, ajattelin kirjoitella tästäkin jotain.

 

Ensinnäkin on todettava, että Lepomäki kritisoi sosiaaliturvajärjestelmää, eikä sen nostamisen moraalisuutta. On ihan totta, että meidän sosiaaliturvajärjestelmässämme on selkeitä väärinkäyttömahdollisuuksia.

Sosiaalituet taulukkoon ja julki

Suomessa on melkoinen viidakko erilaisia tukia, joista osan maksaa Kela, ja osan Sosiaalivirasto. Suuresta osasta näitä ei moni suomalainen edes tiedä, joten osa niistä jää hakematta: Tukien alikäyttö on väärinkäyttöä yleisempää – ”Vanhukset eivät tiedä olevansa oikeutettuja rahaan” (MTV 1.3.2016)

Perustulo – parempi ja kannustavampi sosiaalitukijärjestelmä

Tiistaina lukiessani Turun Sanomia törmäsin Lukijan kolumniin, joka sai minut inspiroitumaan vastineen kirjoittamiseen. Lähetin kirjoitukseni Turun Sanomille ja se julkaistiin tänään lehdessä. Tässä koko mielipidekirjoitukseni: 

 

Vehmaalainen keskusta-aktiivi Mika Munkki kirjoitti lukijan kolumnissaan (TS 11.8.) näkemyksiään perustulosta.

Kuka voi vaatia Suomessa elintasoaan maksettavaksi?

Kenelle kuuluu elintaso Suomessa? Kuka on oikeutettu valitsemaan kuka saa jäädä kotiin makamaan ja kenen pitää mennä töihin? Uuden hallitusohjelman julkaisun jälkeen olemme saaneet päivittäin lukea uutisista vuorostaan jokaisen eri ihmisryhmän valitusvirttä siitä, miten he joutuvat nyt ahtaalle, eivät tule toimeen, eikä heidän tehtävänsä ole osallistua näihin talkoisiin, jotka ovat välttämättömiä tämän maan selviämiseen tästä lamassa tai edes pysäyttää velkaantuminen.

Lapsissa on tulevaisuus

Suomi on siitä jännä eurooppalainen maa, että täällä on tähän asti voinut yhdistää perheen ja äidin työuran. Nyt kun hyvinvointia puretaan yhä kiihtyvään tahtiin, niin ensimmäisenä on yhteisestä veneestä heitetty naiset ja lapset. Reilua, eikös vaan?

Lapsilisien leikkaaminen, johon jopa SDP lähti muodollisen vastarinnan jälkeen mukaan, päätettiin hallituspuolueiden hiljaisesti hyväksymänä samana päivänä kun median huomio kiinnittyi tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Monet arvelivat, että tämä oli syy siihen, miksi asiasta ei noussut meteliä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä