Kaikki blogit puheenaiheesta Uutisointi

Haravoimisesta - parasta mainosta!

 

 

Saimme Trumpin haravointipatisteluista parasta mahdollista PR:ää! Ja se tulee aivan varmasti myös näkymään positiivisena matkailutaseessamme. Parempaa PR:ää emme voi mitenkään saada.

Miksi valtamedia vaikenee?

 

Yritin hakea YLE:ltä, Hesarista yms.tiedotusvälineistä tietoja Tsekkien vaaleista, jotka päättyivät eilen.  Laihoin tuloksin. Sunday Express-lehti pelasti tilanteen. Kiitos sinne.

Voiton vei Euroopan Trumpiksi tituleerattu miljardööri Andrej Babis ja hänen  johtamansa ANO ( Yes ) puolue.

En alistu joukkohysteriian, en kivitä Sipilää.

Kaikessa tässä pääministeri Sipilä kohussa on jo asiallisuus kaukana. Oikeuskansleri tutkii Sipilän esteellisyyttä tai esteettömyyttä,  eikö se riitä?

Kun tutkinnan tulos selviää silloin vasta hutkitaan.

Meillä on täyttä soopaa puhua  lehdistön, Ylen , somen  vapauksien rajoittamisesta.

Kukaan ei siihen pysty, vaikka yrittäisikin.

Kuunnelkaa ja lukeaa mitä puhutaan ja kirjoitetaan.

Suomen tennisässä Henri Kontinen tekee historiaa!

Yksi suomalainen urheilija ahkeroi ja hikoilee tenniskentillä ja Suomessa mediahuomio ei ole nyt parasta. 

Suomalainen Henri Kontinen ja australialainen John Peers kohtaavat tänään lauantaina Lontoon ATP-välierässä amerikkalaisparin Bob Bryan/Mike Bryan. Kontinen on tehnyt jo historiaa!

Muistan kuinka kesällä sama Henri Kontinen ja Heather Watson voittivat Wimbledonin sekanelinpelin mestaruuden. Silloinkin Kontisesta uutisoitiin vasta mestaruuden loppuvaiheessa. Näyttää siltä, että uutisointi eri urheilulajeista ei ole kovin tasapuolista.

"Toimitusten tehtävä on toimittaa uutisia"

Olen huomannut toisinaan pohtivani uutisten sisällöllistä antia kaiken rahapolitiikan, makrotalouden ja Euroopan kriisien ohella. Puoli vuotta sitten kohuttiin "vaihtoehtomedioista", jotka joidenkin mielestä toi asiat esille aidosti ja suorasukaisesti. Ilmiö – vaikkakin vähäinen – oli silti mielenkiintoista seurattavaa. Blogeissani pyrin aika ajoin sävyillä värittämään tekstejäni. "Uutistoimistojen tehtävä on tiedottaa kansaa" -slogan vaatisi vastinparikseen myös "kansalaisten tehtävä on vastaanottaa tietoa" -slogan.

USA: Miespuoliset naisten wc-tiloihin ja pukuhuoneisiin ?

Haluaisitko että biologialtaan miespuoliset henkilöt tulisivat naisten julkisiin vessoihin, pukuhuoneisiin ja suihkuihin ? Syyksi riittäisi että henkilö itse kokee haluavansa mennä naisten puolelle vaikka on biologisesti mies.   Entä mitä ajattelisit jos jokin poliittinen ryhmä alkaisi vaatia tuon sallimista lain pakolla ?

Ihmiset yleensä haluavat yksityisyyttä ja siisteyttä sekä wc-tiloihin että pukuhuoneisiin. Luultavasti ihmettelet kuka täysjärkinen voi vaatia miesten pääsyä naisten puolelle lain pakolla ja miksi ?

Media saa meidät pakolaisähkyyn.

Pakolaisuutisoinnin määrässä alkaa olla terve järki kaukana.

Viikko tolkulla samat teemat tunnin välein uutisissa .

Paneelikeskusteluja asintuntijoiden ja vähemmän asiaa tuntevien kanssa.

Paikallisradiot paahtaa paikkakuntansa näkökulmasta.

Määrätynlaista manipulointia.

Ei ole ihme, että ihmiset saadan voimakkaasti reagoimaan puolesta tai vastaan.

Palveleeko se asiaa?

Asiallinen tiedotus ja hillittu uutisointi  puree mielestäni paremmin.

Onko tämä, vain meikäläinen ilmiö?

Onko muunkin mailman media samaa maata?

Suomettunutta Ukraina-uutisointia MTV3-kanavalla

Itä-Ukrainan kriisistä uutisoidessaan MTV3 näyttää asettuneen Venäjän ja sen tukemien kapinallisten puolelle. Kun esimerkiksi Donetsinkin alueen separatistien johtaja esiintyy uutisissa, MTV3 esittää hänet niin sanotun kansantasavallan edustajana (ks. esim. Seitsemän uutiset 15.2.2015 kohdassa 6:53 Eduars Basurin).

Sama toistui uutislähetyksissä myös 16.2.2015. En tiedä missä vaiheessa MTV3 on omaksunut tämän uutisointilinjan. YLE uutisissa en ole vastaavaa havainnut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä